Vannak húzós éjszakák – Itt a Kies új klipes dala

A tavaly év végi single és a rendkívül ötletes, nyári feldolgozás-kislemez után ismét újdonsággal rukkolt elő a Kies. Az egyre inkább a punk-rock felé hajló zenekar kimondottan önazonos címet adott új szerzeményének: a Húzós éjszakák a 2023 elején megjelenő album második előfutára. Idén még két új számmal és egy év végi turnéval jelentkezik a banda. A felvételt, a keverést és a masztert Botlik Matyi, a csapat dobosa végezte a Grenma Studióban. A képanyagot a srácok nyári koncertjei, kalandjai és utazásai szolgáltatták, amiket Peter John Kiss (theRealJP, Svnseas) örökített meg és vágott pörgős road movie-vá. A dal már Spotify-on is hallgatható.

Szűcs Ádi basszusgitáros mesélt röviden az új tételről:

Ennek a tracknek az alapötlete Milán fejéből pattant ki. Ezt foltozgattuk, csinosítgattuk közösen Matyi stúdiójában (Grenma Studio), míg el nem nyerte a végleges formáját. Ez nem olyan dal, amin sokat vitatkoztunk vagy hónapokig ültünk. Nem akar többet mutatni annál, mint ami. Ilyen, amikor a zenekar meztelen!

Botlik Matyi dobos is kifejtette a személyes kötődését:

Évek óta járok Erdélybe hangosítani egy zenekarral, és valahogy hagyománnyá vált, hogy hazafelé megállunk kerti törpét venni. Ez a Covid miatt az elmúlt két évben kimaradt, és már ideje volt új barátot szerezni az itthoni törpéknek, találtam is egy nagyon aranyosat, Répának nevezték el a gyerekeim. A klipben feltűnik a “bokorugrás” sportág is, amit a srácok mutattak be nekem ezen a bizonyos székelyudvarhelyi éjszakán. Sokat kell még tanulnom tőlük.