Újjáalakult a Bridge to Solace, lesz koncert és kislemez is

2022 elején nem túlzás kijelenteni, hogy a Bridge to Solace a 21. század elejének egyik legfontosabb hazai zenekara volt, sőt, mostantól a múlt időt el is hagyhatjuk, mivel a zenekar hivatalosan beharangozta a visszatérését. Persze a szemfülesebbek már évek óta sejthették, hogy Jakab Zoliék készülnek valamire, erre utalt számos közösségi médiás célozgatás, na meg a tavalyi ‘Bitterness bakelit megjelenése is, most pedig itt a megerősítés: szeptemberben visszatérő buli, és lesz új lemez is.

A koncert szeptember 16-án lesz az új Dürer Kert nagytermében, rettentő vaskos lineuppal: játszik még a The Last Charge, a Téveszme, a Touch és a Satelles is. Az új dalok pedig egy leendő EP-n fognak megjelnni, aminek a zenei része igazából már közel 4 éve elkészült, legalábbis ezt mondja a banda közleménye, amit egy az egyben be is kopizunk ide:

Tizenkét évvel utolsó teljes hosszúságú, és hat évvel a Jótékonysági punkesten adott rövid reunion fellépésünk után úgy éreztük eljött az idő, hogy összejöjjünk és adjunk egy koncertet.

Tavaly töltötte be 18. születésnapját az ’Of Bitterness and Hope’ lemezünk, amelyet egy remekül sikerült vinil kiadással ünnepeltünk. Értelemszerűen egy ilyen esemény után az ember eljátszik a gondolattal, hogy érdemes lenne élőben is újra átélni azt a pozitív visszacsatolást, amit kaptunk, hogy vajon van még mit mondanunk és képesek leszünk még mindig adni magunkból, magunknak és a közönségünknek.

Hogy ne csak egy béna nosztalgiavonat legyünk – bár utalást már bőven tettünk ezzel kapcsolatban az elmúlt pár évben –, dolgozunk egy új EP-n is, amelynek zenei része rögzítve lett már 2018 nyarán. Ahogy az EP gondolata pár éve, úgy a reunion koncerté is egy tőről fakad: mindenféle teher nélkül érezzük jól magunkat. Nem leszünk egy száz százalékosan aktív zenekar, de szeretnénk, ha időről időre történne valami velünk, körülöttünk. Nem fogjuk azt mondani, hogy ez lesz az egyszeri alkalom, és ha kihagyod, akkor kimaradsz, de ígéreteket se szeretnénk tenni, mert egyszerűen más helyen van mindenki a zenekarból életében, mint voltunk a húszas éveink végén.

Új útunk első állomása 2022. szeptember 16-án a Dürer Kert nagytermében jön el, és az este nem lenne teljes, ha nem barátaink társaságában töltenénk el. Fogadjátok szeretettel vendégeinket, akikkel úgy éreztük szeretnénk megosztani ezt az eseményt. Korábbi pályatársak, barátok, zenekarok, akikre hatással voltunk, és akik az elmúlt években is megtettek mindent, hogy aktívak maradjanak és értéket közvetítsenek egy egyre inkább elviselhetetlen világban.

Csatlakozik hozzánk a nemrég kíváló koncerttel és a ’One Last Dance’ c. dallal visszatérő The Last Charge, akik régi közeli barátaink és az egri Téveszme, akikkel utolsó Európa-turnénk utolsó állomásán játszottunk először együtt Miskolcon, és akik az egyik legmeghatározóbb hazai underground zenekarrá nőtték ki magukat azóta a 2009-es koncert óta. Itt lesz velünk a budapesti Touch, akik az egyik legizgalmasabb magyar hardcore zenekar és szerves részei egy új közösségnek, és itt lesz velünk a Satelles is, szellemiségében az egyik legfontosabb mai zenekar, akik nemrég adták ki 3 A.M. Confessions c. új lemezüket.

Az eredetileg 2002 és 2010 között aktív zenekar utoljára 2016-ban lépett színpadra, a néhai Mezei „Mező” Gábor (ex-Semmi Komoly) rákbetegségének gyógykezelését segítendő koncerten. Az a buli ilyen volt: