Újabb friss dalt adott ki a Touch

A júliusban bemutattott első dal után újabb szám jött ki a budapesti Touch december 20-án érkező nagylemezéről. A The Darkness Reflects című albumot a bécsi/veszprémi székhelyű 9 Lies és az amerikai Version City Blues (a Defaeater frontembere, Derek Archambault kiadója) fogja kiadni. A második új dal, a Determinate megjelenését a srácok így kommentálták:

A dal arról szól, hogy nem teljesen tudjuk irányítani a döntéseinket és gondolatainkat. Ha kicsit magunkba nézünk, láthatjuk, hogy mások vezetnek vagy manipulálnak bennünket, és talán észre sem vesszük. A saját magunk által kijárt út nem létezik, csak egy illúzió. Reméljük, hogy a dal majd arra inspirálja a hallgatókat, hogy ne hagyják, hogy bárki befolyásolja az idejüket, a gondolkodásukat és a döntéseiket.

A Defeater énekese, Derek pedig így emlékszik vissza a két zenekar közötti kapcsolat eredetére:

Először 2016-ban hallottam a Touchot és a demójukat, és gyorsan fel is kértem őket, hogy játsszanak a Defeater következő budapesti koncertjén. Aznap este hosszasan beszélgettem Alakszai László gitárossal a zenekarukról, a zenei és szövegi hatásaikról, és hogy mi vonzotta be őket a hardcore és a punk világába. Laci azt mondta, hogy az első rendes koncertje az volt, amikor a Defeater a Dürer Kertben játszott 2009-ben a Have Hearttal, a Comeback Kiddel, a Shipwreckkel és a Rise & Fall-lal. A kapcsolatunk és barátságunk megélt már jó pár évet, még több közös bulit szerte Európában, és most az első Touch-nagylemezt.

A srácokat legközelebb november 18-án a Ceremony társaságában lehet elcsípni a Dürer Kertben. Minden további infót az eseménynél megtalálsz.