Új dalokat mutatott a Down for Whatever és a New Friend Request

Ha már tegnap egy cikkbe vettük a svéd punkszíntér két vezéralakjának új számait, akkor húzzuk össze ma is a hazai modern metalos vonal két nagy fordulatszámon pörgő bandáját, a Down for Whatevert és a New Friend Requestet, akik egyaránt új klipes dalokkal jelentkeztek most szeptemberben.

A DFW egy önálló single dalt dobott ki, a címe Visszaút. Pörgős, energikus darab, az is hallatszik rajta, hogy a srácok igyekeznek egyre érdekesebb zenei alapokat írni, de ami mégis eladja a dalt, az megint Diószegi Kiki énektémái. Reméljük, hogy ezekbe élőben sem fog beletörni a bicskája úgy, mint ahogy Művilág samcarteres részébe szokott általában. Őszi turnédátumok itt.

Az NFR pedig a decemberben megjelenő Lélekgyilkosság albumról hozta ki előzetesnek a címadó dalt. Ez is egy egyszerűen slágeresnek szánt darab, de se az ének, se a zene alap nem olyan jó, mint a DFW-nél. Azért meg kifejezetten bazinagy fekete pont a srácoknak, hogy a dal kétharmadához érve nem kevesebb, mint 25 másodpercig ugyanazt az üres hangot játsszák a gitáron. Persze, általában minél egyszerűbb valami, annál közérthetőbb is, de van az a pont, ami már szimplán lustaságnak hat. Őszi turnédátumok itt.

Fotó: Bodnár Dávid