Új anyagon dolgozik a Power Trip

2020 augusztusában az egész keményzenei közösséget megrázta Riley Gale, a Power Trip énekesének tragikus hirtelenséggel bekövetkezett halálának híre. A zenekar többi tagja már korábban is azt nyilatkozta, hogy nem szeretnének felhagyni a zenéléssel, most pedig egy Knotfest-interjúban már az is szóba került, hogy Blake Ibanez gitáros új témákon dolgozik Chris Ulsh dobossal közösen.

Ibanez szavaival:

Van egy… azt hiszem, lemeznek is nevezhetjük. Alakul néhány dolog. Ennyit tudok csak mondani.

Ehhez még hozzátette:

Remek köztünk a kémia, és ugyanazt csináljuk, amit mindig is csináltunk, amikor közös lemezeket készítünk. Ugyanaz a hangulat. Nagyon büszke vagyok azokra a dolgokra, amiket együtt írtunk. Nem tudom, mikor fog mindez célba érni, de már nagyon várom.

Nemcsak Ibanez, hanem mi is várjuk, mi sül ki majd ebből, bár egy kicsit tartunk tőle, hogy Riley nélkül az új szerzemények olyanok lesznek, mint a tejfölös tészta sajt nélkül. Lehet, hogy jó, de nem az igazi.

Ibanez egyébként egy új zenekart is alapított Fugitive néven az év elején. Ez tulajdonképpen egy kollaboráció, amiben Seth Gilmore (Skourge) énekel, Lincoln Mullins (Creeping Death) üti a bőröket, Victor Gutierrez (Impalers) a másik gitáros és Andy Messer (ANS, Stymie) bőgőzik. Debütáló EP-jük Maniac címmel augusztusban érkezett és lentebb meg is hallgatható.