Trent Reznor megemlékezett a Nine Inch Nails harmincat betöltő ikonikus lemezéről

Március 8-án, pénteken ünnepelte 30. születésnapját a Nine Inch Nails második nagylemeze, a The Downward Spiral (nem elhanyagolható infó, hogy a Soundgarden Superunknownja is ezen a napon tölötte be ezt a jeles kort). Az 1994-es album nemcsak négyszeres platina titulust zsebelt be az ‘Államokban, de végleg bebetonozta Trent Reznor zenekarát az industrial műfajában, és azóta is megérdemelt hivatkozási pont a gitárzenében.

Bár sokszor úgy tűnhet, hogy a NIN-főnöknek jelenleg nem épp ez az aranytojást tojó formáció a fő csapásiránya – mondom ezt úgy, hogy négy évvel ezelőtt egy dupla albummal örvendeztették meg a rajongókat -, Reznor most mégis megállt egy pillanatra, hogy az Instagramon emlékezzen meg az igen szép kort betöltött „csemetéjéről”:

Számomra veszélyesnek hat, ha az ember túl sokat tekint visszafelé, de ez a naptári dátum mégis megragadta a figyelmemet. Tényleg ennyi idő eltelt volna, öreg barátom? Egy órát töltöttem ennek az időkapszulának a meghallgatásával, hogy halljam a 28 éves önmagam mondanivalóját, ami mindmáig izgalommal tölt el és a szívem megszakad tőle. Legyetek kedvesek magatokhoz, és remélem hamarosan újra látjuk egymást!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Nine Inch Nails (@nineinchnails) által megosztott bejegyzés