The Dillinger Escape Plan: új kiadónál

Ben Weiman, a The Dillinger Escape Plan hivatalos sajtónyilatkozatot tett közzé arról a pletykáról, miszerint a zenekar kiszabadulni készül az igen patinás Relapse Records fojtó öleléséből.

„Mára világossá vált, hogy a lemezipar tovább formálódik, ezáltal is megváltoztatva eddigi alapjait: egy zenekar legértékesebb előnye saját arculata, valamint alkotói szabadsága lehet. Eszméletlen szerencsénk volt azzal, hogy minden eddigi szerződésünk 100% szabadságot biztosított számunkra az alkotáshoz, valamint ahhoz is, hogy mindig új ismeretségekre tegyünk szert, melyek adott esetben jobban is előrelendíthetik a szekerünket abból a szempontból, hogy nagyobb odafigyeléssel törődjenek velünk, netán még inkább tiszteletben tartsák azt, hogy zenekarunk immáron több, mint 10 éves múlttal képes hű maradni önmagához. Amikor Európában turnéztunk az Ire Works dalaival, megtisztelő volt számunkra, hogy megismerhettük Michael Berberiant, a máig független Season of Mist tulajdonosát, terjesztőjét. Igen hamar világossá vált, hogy ugyanúgy gondolkodunk a ‘Dillinger underground-beli pozíciójáról, és a ‘Season mindig is vezető volt abból a szempontból, hogy igényesség tekintetében mindig a lehető legextrémebb, legérdekesebb és leginkább úttörő produktumokat gondozhassa. Így a zenekaron belül elhatároztuk, hogy a következő nagylemezünk a Season Of Mist gondozásában lát majd napvilágot, amivel egy új fejezet kezdődik a banda életében.”

Az utóbbi években fóleg gótikus, valamint industrial és black metal kiadványokkal foglalkozó kiadó (ahol olyan zenekarok ügyködnek, mint a Mayhem, az Anaal Nathrakh, a Carpathian Forest, a Cynic, vagy a szintén Relapse-es kanyart tett Necrophagist) nem kommentálta a váltást.