PROGRAMAJÁNLÓ #2: Szombaton ünnepli a Dubs & Cores rendezvénysorozat a második születésnapját!

885781_646836378751203_1650946886028638406_o

FACEBOOK ESEMÉNY

Szombaton este a Dürer Kertben kerül megrendezésre az elektronikus zenét és a metalcore-t összeházasító Dubs&Cores partisorozat sokadik felvonása, ami egyben egy szülinapi buli is lesz. Két éves lett ez a kezdeményezés, ezért fogták a hazai szcéna király zenekarait és összedobtak egy elég király lineup-ot. Lássuk is kikről van szó!

LIGHTCHASER

Az első fellépő az esztergomi dallamos hardcore\punk alakulat Lightchaser lesz, akik egy igazán friss zenekarként mutathatják meg magukat a pesti közönségnek. Nem is olyan rég jelent meg a No Silence-nél kikevert bemutatkozó EP-jük, a Risen névre keresztelt dalcsokor, amit minden bizonnyal már a szívükbe zártak a műfaj szerelmesei a rajta található dallamos, ámde gyors tételek miatt. Biztosak lehetünk benne, hogy egy lendületes és energikus produkciót láthatunk majd tőlük, így mindenképp érdemes korán érkezni és megnézni őket!

BROKENTHREAD

A Lightchaser után következik a fővárosi Brokenthread, akik épp egy mini-turné keretében jártak be néhány vidéki helyszínt. Őket már régi ismerősként köszöntheti a Dubs & Cores közönsége, ugyanis már léptek fel ezeken a bulikon többször is. Ők is dallamos hardcore-t játszanak, de egy kicsit más megközelítésből, néhol bele-bele nyúlnak a pop-punkba vagy az újsulis hardcore-ba egy igencsak fiatalos és pörgős egyveleget alkotva ezzel. Benne vannak a koncertezésben mostanság, így tuti, hogy nekünk sem kell majd csalódnunk bennük.

REMINDER

Az előző két dallamos hardcore buli után egy némileg vidámabb és bulizósabb fellépőhöz érkeztünk, méghozzá a miskolci Reminder koncertjéhez! Ők a manapság divatos metalcore és pop-punk keverékét játsszák, debüt EP-jükkel igencsak meggyőztek minket is, úgyhogy itt az ideje, hogy az élő teljesítményükről is meggyőződjünk. a zenéjük egész biztosan remek alapot fog adni egy király koncerthez és együtténeklős bulihoz!

FLATBAND

A pop-punk örömünnep után következik az Enter Shikari vonalán elindult FlatBand bulijához, akik Magyarország egyik legnagyobb reménységének vannak kikiáltva, ami annyira nem meglepő, hisz első szárnypróbálgatásaik után hatalmas fejlődést mutatva adták ki az Inceptions névre hallgató EP-t, amivel tényleg egy igencsak tehetséges zenekar képét festették le. Bár szemtelenül fiatalok még, már volt lehetőségük megmutatni magukat a Budapest Park közönségének, vagy akár a The Grenma előzenekaraként egy országos turnén, szóval a koncertteljesítményükre biztos nem lehet majd panasz!

PROJECT FOR A BETTER DREAM

A főzenekar bulija előtt még leszakítja a fejünket a vegytiszta metalcore-ral operáló Project For a Better Dream! A budapesti zenekar egy rövidebb kényszerpihenő után újult erővel és egy új énekessel álltak neki ismét dalokat írni, így minden bizonnyal egy ereje teljében lévő zenekart láthatunk majd a Dryvia előtt. A csapat mindig is nagy hangsúlyt fektetett a koncertjeikre, intenzív mozgás és koreográfia jellemzi őket, amiből tuti, hogy ezúttal is kapunk majd rengeteget, ha szereted a breakdownokat és a metalcore-t, mindenképp nézd meg őket!

DRYVIA

Elérkeztünk a főzenekarhoz, az egri Dryvia koncertjéhez! Szintén metalcore-t játszanak, itt-ott dallamos hardcore-t idéző érzelmes részekkel és a tavalyi év egyik legjobb lemezét írták meg (amiről itt írtunk), így minden bizonnyal rászolgáltak a headliner pozícióhoz. Az atmoszférateremtő dallamos részek mellett nagyon ügyes technikás részek is megtalálhatóak a zenéjükben, ahogy persze az elengedhetetlen breakdownok is, egy nagyon igényes és szerethető egyveleget alkotva, amit minden bizonnyal remekül adnak majd vissza élőben is a srácok.