Poets of the Fall hírcsokor

A Desiderata együttes küldte nekünk a következő szépen megformázott hírt, amit ezúton is köszönünk és leközlünk:

Napjaink egyik legnépszerűbb finn rockcsapata ősszel sem pihent, Locking Up the Sun maxijuk a hetekben került a boltokba. A dal a tavasszal megjelent, mára már platinalemez Carnival of Rust című albumon tűnt fel először. A mostani kiadásban egy élő felvétellel, dnb alapokon nyugvó remix verzióval és nem utolsósorban a dalhoz készült videóval is találkozhatunk.

A Locking Up the Sun klipjének középpontjában két egymással szemben álló karakter szerepel, akiket egy személy, Mark az énekes alakít. Körülöttük az együttes többi tagja egy box ringben zenélnek. Egyedi hangulatot kölcsönöz a nyalóka mintájú süvegfejű emberek, és a szögekkel teleszúrt, fekete iszappal leöntött gyümölcsök.

Az együttestől nem szokatlan a különleges képi világ, előző klipjeik is bővelkedtek látványos, szimbolikus jelentéssel bíró elemekkel. Gondoljunk csak a Carnival of Rust groteszk és nyomasztó érzést nyújtó, gázálarcos női alakjára. Lift klipjében a gombostűvel átszúrt, kipreparált és mégis repkedő molylepkékre, vagy a Late Goodbye végtelenbe száguldására. Nem véletlen hogy idén az MTV Europe a legjobb finn előadó díjával jutalmazta a zenekart.

Az új honlap búcsút mondott a fehér külsőnek, a sok barna elem komorrá tehetné az oldalt, szerencsére a változatos fejlécek mégis jó érzést keltenek az emberben böngészés közben.

Hogy mikorra várható az új album még nem lehet tudni, de ahogy ismerjük a srácokat talán ünnepek alatt is kezükbe veszik hangszerüket. :)