Októberben jön a ††† (Crosses) második nagylemeze, itt az első ízelítő

A Chino Moreno (Deftones, Team Sleep, Palms stb.) és Shaun Lopez (Far stb.) nevével fémjelzett ††† (Crosses) nem egyszerű eset, ha megjelenésekről (meg úgy en bloc műlödésről) van szó: az eleve fantomzenekarként létező projektnek már az első, közel egy évtizede megjelent nagylemeze is három EP-ről lett összekanalazva, aztán a második anyagot hol bejelentették, hol eloszlatták a reményfellegeket, míg végül tavaly év elején a semmiből rántottak elő két friss dalt, majd rá fél évre egy harmadikat. Itt már sejteni lehetett, hogy érkezik valami az időközben duóra fogyatkozott formációtól, és decemberben be is esett egy EP, a Permanent Radiant (majd idén év elején ennek a remix változata is), amin már csak a Vivien c. dal kapott helyet a korábban megjelentekből.

Ha azt hinnéd, hogy itt a történet vége, akkor nagyon tévedsz: újabb közel fél évnyi hallgatás után a páros most bejelentette második nagylemezét, a zseniális című Goodnight, God Bless, I Love U, Delete-et, ami megint teljesen új dalokból épül fel. Az október 19-én megjelenő, maratoni, 15 dalos kiadványon egy tucat vendég/session zenész között két elég nagy húzónév is feltűnik, történetesen Robert Smith a The Cure-ból és El-P a Run the Jewelsből.

  1. Pleasure
  2. Invisible Hand
  3. Found
  4. Light as a Feather
  5. Pulgeplagg
  6. Runner
  7. Big Youth (feat. El-P)
  8. End Youth (Reprise)
  9. Last Rites
  10. Ghost Ride
  11. Grace
  12. Eraser
  13. Natural Selection
  14. Girls Float † Boys Cry (feat. Robert Smith)
  15. Goodnight, God Bless, I Love U, Delete.

A most megjelent klipes dalban, az Invisible Handben mondjuk egyik nagyágyú sem szerepel, de azért mind a dalba, mind a hozzá készült videóba szorult annyi kísérletező hajlam, hogy ne tudjunk ne odafigyelni rá: