Nyáron ismét Linkin Park nagylemez!

Bőbeszédű közleményben adta a világ tudtára a minap Mike Shinoda, hogy zenekara, az idén debütlemezével is turnézó Linkin Park nyárra tervezi következő, immár hatodik stúdióalbumát. A dalszerző/producer/gitáros/rapper/grafikus (talán ennyi…) Shinoda természetesen arról is hosszan értekezett, hogy ismét mennyire megújulnak és valami teljesen más hangzással rukkolnak elő, beszél itt káoszról és rendről és a többi, de ezt inkább olvassátok el ti, magyarra fordítva:

„Mint azt már észrevehettétek, az utóbbi időben kicsit leálltam a blogommal/Twitteremmel/Instagramommal, mióta rendesen elmélyültünk a dalok írásában és rögzítésében. Szeretnék most egy pillanatot szánni arra, hogy elmondjam, mi történik éppen.

Ahogy a legtöbb Linkin Park rajongó tudja, általában minden albumunk kicsit másképp szól, mint az azt megelőző. Ez alól az új sem lesz kivétel. Természetesen azt is tudhatjátok, hogy minden dalunk szinte teljesen átalakul, fejlődik a munkálatok közepette, szóval arról, miképp is fog szólni az anyag egyenlőre butaság lenne beszélnem. Ha ebben a pillanatban azt mondanám, úgy szól mint „x”, a dal drasztikusan átfordulna valami teljesen másba még a héten. 

De egy dolgot biztosan kijelenthetek, van ihletem. Bőven van ihletem.

A zenekar olyan dolgokat próbál ki, mint eddig sosem. Először is, nem az eddigi stúdiónkban tartózkodunk. Az ezt megelőző lemezeink mind ugyanazon stúdióban készültek (kivéve a MTM-et a 2007-es Minutes to Mindnight -a szerk.) Az ezt megelőző lemezeink mind kívülálló producerek segítségével készültek, ez az anyag teljesen önállóan producerelt lesz. Eddig mindig megtervezve, beütemezve rögzítettük a számítógépre dalainkat, az új nóták viszont a kísérletezés és a jammelés szülöttei. Sőt, maguk a felvételek is szalagos módszerekkel lesznek rögzítve a megszokott digitális helyett.

Napi 10-12 órákat töltök a stúdióban, jammelek, kísérletezek, írok, felveszek, újraírom, újraveszem…keresem a hangzást, ami valóban tükrözi a zenekar jelenlegi helyzetét. Valami merészet és energikusat. Valamit, ami egyensúlyt jelent a káosz és a rend között.

Mint mindig, mélyre ásunk, hogy kibányásszuk a legkiválóbb számokat, melyek az újabb lépcsőfokot jelentik, melyek meghúzzák a határt a mostani és az eddigiek között.

Már alig várjuk, hogy halljátok mindezt nyáron!”