Minden érzésünk csak kémiai reakció – Itt a The Devil Wears Prada új klipje

Október 11-én jelent meg a The Devil Wears Prada hetedik nagylemeze, a The Act, mely eddig szokatlan dimenziókba rángatja el a rajongókat. Dallamosabb és mégis mélyebb helyeken járunk, ahol a metalcore-zenekar eddig kevésbé látott arca mutatkozik meg. Kicsit olyan érzésem van, mint amikor a Bring Me the Horizon váltott, csak itt valahogy jobban sikerült az átalakulás, sokkal jobban. A kifejezetten erős és fogós új album egyik érzelmes dalához, a Chemicalhöz készített a zenekar most egy videót, melyben egy zavart ember belső küzdelmeit követhetjük nyomon.

Az album egyik fő zeneszerzője, Jon Gering billentyűs így kommentálta a friss dalt:

A Chemical arról szól, hogy elfogadjuk azt a feltevést, hogy minden érzésünk, legyen az jó vagy rossz, csak kémiai reakció az agyunkban. Ez egyszerre egy sötét és reményteljes hozzáállás a világhoz, de néha segíthet az előrehaladásban. Mindig is úgy éreztük, hogy a Chemical egy különleges szám, mely kitolja a zenekar hangzásának határait.

Ehhez Mike Hranica énekes ennyt tett hozzá:

Zeneileg szeretem, ahogy a Chemical meghajlítja a vonalakat. Szerintem ez egy fontos része a The Act karakterének.

A banda december 17-én Budapesten, a Dürerben is bemutatja az új lemezt, a bulin játszik még a Stray from the Path, a Gideon és a Loathe.

(Nem tudom megállni, hogy ne tegyem bele a cikkbe az új album borítóját, annyira gyönyörű. Teljesen death metalos.)