Ma este újra Budapesten a kanadai Bison

Ma este a Robotban egy erős este várja a sludge és a poszt-metal rajongóit: a Cudi Purci és a Tukker Booking közös szervezésében a kilenc év után visszatérő kanadai Bison és a dán LLNN közös turnéja fogja elérni Budapestet.

A vancouveri Bison bizony már megfordult nálunk egyszer, méghozzá a The Oceannel karöltve 2009-ben a Dürerben. Igaz, akkor még Bison B.C. névre hallgattak, ám zeneileg már voltak hasonlóságok a mostani és a régi irányuk között. A Pelagic Recordsnál székelő négyes tavalyi, You Are Not the Ocean You Are the Patient címre keresztelt nagylemeze nagyon jó kritikákat kapott minden zenei médium felületén, ami nem is csoda, hiszen remek számok és mázsás riffek sorakoznak fel egymás mellett a nem kevés Mastodon- és stoner hatást mutató anyagon. Mindezek mellé még képzelj hozzájuk egy jó adag poszt-metalt, amit a disszonáns, elszállós riffek még jobban előtérbe helyeznek.

Turnépartnerük, a koppenhágai LLNN szintén Pelagic Records istállójához tartozik, és első alkalommal érkezik hozzánk a jelenlegi formájában. A The Psyke Project utódzenekara egy frissebb formáció, mint a kanadaiak, de ez semmit sem vesz el az érdemeikből. A poszt-apokaliptikus zenével operáló zenekar előszeretettel használ sci-fi elemeket és abszolút saját atmoszférát teremtenek a zenéjükkel, ami első pillanattól kezdve magába szippant és nem enged el. Legelső nagylemezük Loss néven látott napvilágot két éve, a folytatás pedig a múlt hónapban jelent meg Deads címmel. Ha érdekel, hogy milyen az, amikor a Blade Runner világa találkozik a Breach vagy a Neurosis zenéjével, akkor mindenképpen nézd meg őket!

Hazai részről az Oaken nyitja az estét, akik nemsokára stúdióba vonulnak, hogy felvegyék a soron következő anyagukat. Kapunyitás nyolckor, kezdés fél 9-kor, további részletek a Facebookon.