Könyvet ad ki az Enter Shikari az elmúlt 15 évéről

Valószínűleg arra se te, se én, se az Enter Shikari tagjai nem gondoltak, hogy az egykoron tapsikolással berúgott nintendocore-szekér egy egész könyvnyi történetet él majd meg. Pedig a srácokkal jelenleg pontosan ez történik, vagyis már meg is történt, és a rajongók október 26-án a kezükbe is vehetik a Standing Like Statues egyik példányát (a cím a banda első nagylemezének, a 2007-es Take to the Skiesnak az egyik jelmondata, de a Solidarity című dalban is feltűnik).

Bár azt kevesen tudják, de Rou-ék sztorija jócskán visszanyúlik a már említett debütnél korábbra (egészen pontosan 1999-re), viszont a kötet a ‘Skiesnál veszi fel a fonalat: az első album, az első sikerek, a végleges felállás stb. A könyvet egyébként a méltán híres brit rockzenei magazin, a Kerrang egyik szerkesztője, Luke Morton jegyzi, és a Faber Music publikálja. Rou így nyilatkozott a lehetőséggel és Luke rátermettségével kapcsolatban:

Nagy öröm számunkra, hogy az eddigi történetünk örökre „kőbe vésődött”. Luke hihetetlen munkával adott értelmet egy olyan zenekarnak, amelyben olykor nehéz azt megtalálni. Ebben a bandában szinte minden bonyolult, szokatlan és ellentmondásos, de Luke átrágta magát ezen a dzsungelen és egy világos, – és ami a legfontosabb – szórakoztató ösvényt kreált. Nagyjából a kezdetek óta mellettünk volt és igazi megtiszteltetés, hogy egy ennyire szenvedélyes, ügyes és empatikus ember meséli el a történetünket egészen idáig, ahogy mi is megtesszük az első kísérletező lépéseket az Enter Shikari következő fejezetének irányába.

A könyv itt rendelhető elő – természetesen angol nyelven – akár pólóstul, könyvjelzőstül stb. Az pedig már egészen biztos, hogy a ‘Shikari körül izzik a levegő, elég csak a múltkori Wargasm-kollabra gondolni, vagy arra, hogy a jövő héten Rou vendégeskedik majd egy You Me at Six-dalban. Bármi is legyen a srácok következő lépése, mi tágra nyílt szemekkel és fülekkel állunk elébe!