Kilenc év után folytatódik a Scar Symmetry sci-fi trilógiája

Lassan 9 éve várjuk, hogy a Scar Symmetry folytassa a The Singularity című lemeztrilógiáját, amibe még 2014-ben kezdtek bele a Phase I – Neohumanity megjelenésével, most pedig – a svéd metalbanda történetének leghosszabb cliffhangerét követően – végre érkezik a második felvonás. A The Singularity (Phase II – Xenotaph) június 9-én jelenik meg, a Nuclear Blast gondozásában.

A trilógia sztorija onnan indult, hogy az emberiség egy része elkezdett mindenféle technológiai eszközöket magába ültetni, kvázi eggyé is vált a gépekkel, aztán persze kitört a háború, amiben ezek a neohumánok jól elpáholták az elgépiesedést ellenző maradiakat. Itt ért véget az első album, a másodikon pedig a történet úgy megy tovább, hogy a földönkívüliek is beszállnak a buliba, ahogy azt az első szingli, a Scorched Quadrant klipje is bemutatja.

A Phase II számlistája az alábbi lesz:

1. Chrononautilus
2. Scorched Quadrant
3. Overworld
4. Altergeist
5. Reichsfall
6. Digiphrenia Dawn
7. Hyperborean Plains
8. Gridworm
9. A Voyage With Tailed Meteors
10. Soulscanner
11. Xenotaph

Az album elkészülte egyébként többek között azért is húzódott ilyen sokáig, mert Per Nilsson gitáros több évig a Meshuggah-val turnézott Fredrik Thordendal helyetteseként, ezt a speckó felállást Budapesten is láthattuk egyszer.