Kertvárosi szürrealizmus – Itt az első klipes dal a Citizen őszi lemezéről

If You’re Lonely címmel új klipes dalt hozott a Citizen. A tétel az emo/alter srácok ötödik nagylemezén kap majd helyet, ami október 6-án érkezik Calling the Dogs címmel, és nagyjából ott veszi fel a fonalat, ahol a két évvel ezelőtti, a szerkesztőségünkben is nagy sikert arató Life in Your Glass World letette.

A dal az énekes, Mat Kerekes tapasztalataiból fogant, aki lényegében a felnőtté cseperedését öntötte hallgatható formába:

Ha egy nárcisztikus szülő mellett nősz fel, abból a viselkedésből elég sok rád ragad, ami aztán negatív irányba lökheti a kapcsolataidat másokkal. Az If You’re Lonely (Ha magányos vagy) arról szól, hogy ezt felismerd, tanulj belőle és megbízható támasz legyél a továbbiakban.

A banda egy videót is forgatott a dalhoz, ami az „idilli” amerikai kertváros igazi arcát mutatja be: kallódó gyerekek, feszült szülők, idegesítő szomszédok, törtető ingatlanosok, kotnyeles nyugdíjasok, illetve minden, ami nem feltétlen egy kiegyensúlyozott élet része. Ha a környezet nem is, de a közösség benned is nosztalgikus hangulatot kelt, katt a lejátszásra: