Justin K. Broadrick: a tervgazdálkodó

Kezdjük is a legelején: a Jesu az utóbbi pár évben inkább az EP-k kiadására fókuszált, és ez a hozzáállás idén sem fog átesni drasztikus változáson: júliusban jelenik meg CD-n és bakeliten az Opiate Sun című EP – a Caldo Verde gondozásában -, amit júniusban az Infinity című, új nagylemez fog követni az Avalanche szárnyai alatt. Ugyanez a kiadó gondozza Justin két posztumusz-projektjének már digitálisan elérhető kiadványait is: a Solaris BC minimal/lo-fi techno nótái még a Godflesh-érájában születtek, ám tényleges megjelenéshez csak most, a Submerged Technology formájában jutnak-, míg a White Static Demon kísérleti elektronikában fogant kompozíciói az első Final lemezről maradtak le.

Azonban a Jesu strigulái még nem érték el az áthúzás adta megkönnyebbülést: szeptemberben a HydraHead egy kétlemezes díszkiadásban ismét piacra dobja a Heart Ache-et, mely egy 2003-as, korábban meg nem jelent EP-t is tartalmazni fog. Ugyanitt jelenik meg szintén az év második felében a tavaly már bakeliten elérhetővé vált Envyvel közös split, melynek CD verziója egy Unconfirmed Bonus Mixet is felvonultat majd. Szintén a HydraHead fogja gondozni Justin Greymachine projektjének 12"-es bakelitjét, a Vultures Descend' b/w 'We Are All Fucking Liars című limitált kiadványt, melynek májusi megjelenése fogja felvezetni a júniusban megjelenő új Greymachine nagylemezt, a Disconnectedet.

Ugyanígy 2009-es tervezés alatt áll a Final tavaly megjelent Fade Away című lemezének limitált bakelit-kiadása az Important Recs szárnyai alatt, ahol még szintén idén jelenhet meg egy új White Static Demon, és egy Council Estate Electronics nagylemez is. Emellett még számíthatunk két limitált CD-R-re (?!) a Finaltól Infinite Guitar 3 és Guitar & Bass Improvisations címmel, amit egy limitált, öt bakelites díszdoboz fog követni Origins 1983-87 név alatt. És a sornak még nincs vége, hiszen a Method Of Defiance debütálása mellett (amelyben érintett Bill Laswell, Wata a Borisból, Submerged, Dr. Israel és Enduser is) Justin kollaborál Dread munkacím alatt Lustmorddal, Final név alatt a Fear Falls Burninggel, valamint Andrew Broderrel is. Zárásként pedig jutott hely még egy School Of Seven Bells, egy Lustmord, egy Constants és egy N.I.C. remixnek is.