Júliusban Five Finger Death Punch a Barba Negrában

Harmadszor is Budapestre jön az utóbbi évek legsikeresebb amerikai metalbandája, a Five Finger Death Punch. A 2007 óta töretlenül menetelő és botrányhősködő zenekar, aminek az ereiben nemcsak Monster energy drink, hanem a hazánkból elszármazott Báthory Zoltán gitáros révén egy kis magyar vér is csörgedez, az előző két alkalommal a Budapest Arénában csapta a show-t – most viszont egy kicsit kisebb színpadon, a Barba Negrában lépnek fel 2024. június 9-én.

A leskálázás olyan szempontból nem meglepő, hogy míg az első hazai bulijuk egy szó szerint történelmi jelentőségű össznépi ünnep volt, addig a második már közel sem ütött akkorát: maga a zenekar sem erőltette meg magát különsebben, és nem is voltak rájuk kíváncsiak olyan sokan, mint elsőre. Viszont simán lehet, hogy a jövő nyári buli meg pont attól lesz megint jó, mert egy kicsit közvetlenebb hangulatú tud lenni, mint az Aréna tátongó űrjében.

A banda egyébként továbbra is a 2022-es Afterlife albumát turnéztatja, ami nem sokkal a második budapesti bulijuk után jelent meg, viszont akkor még nem játszottak róla semmit, talán mostanra frissítenek kicsit a műsoron is. Az előzenekar a horrorfilmes ihletésű metalcore-t játszó Ice Nine Kills lesz, további infók és jegylinkek az eseményben.