Jön a Dark Tranquillity új albuma, itt a felvezető dal

Idén nyáron, egész pontosan augusztus 16-án jelenik meg a Dark Tranquillity tizenharmadik lemeze, az Endtime Signals. A svéd dallamos death metal-banda azt mondja, hogy ez lesz az eddigi legváltozatosabb anyaguk, amiről ízelítő gyanánt a The Last Imagination című számot tették közzé.

Az album dalai olyan, nem éppen pozitív témákkal foglalkoznak, mint az emberben végbemenő változások és azok feldolgozása, a gyász, vagy különböző áldozatok meghozatala. A felvezető dal pedig kidejezetten arról szól, milyen nehéz elfogadni azt, hogy mégsem vagyunk annyira fontosak és jelentősek, mint amennyire annak gondoltuk magunkat.

A lemez felvételeire jócskán megújult tagsággal fordult rá a zenekar, miután a 2020-as Moment album óta három tag is kilépett (köztük Anders Jivarp alapító dobos, Christopher Amott gitáros és Anders Iwers basszer), így ezen az anyagon debütál az új ritmusszekció, Christian Jansson basszer és Joakim Strandberg Nilsson dobos. Emellett Mikael Stanne énekes elmondása szerint az új dalok megírásához két, már sok éve kilépett alapító tag, Niklas Sundin és Martin Henriksson is hozzájárult néhány témával. A két egykori gitáros egyébként azóta is a zenekar stábjában dolgozik, utóbbi a menedzseri teendőket intézi, Sundin pedig az artworköket készíti, például az alábbi dalszöveges videót és lemezborítót is: