Így szól a Deafheaven legrégebbi dala 2020-ban

Az amerikai Deafheaven eredetileg egy nagyobb turnéval ünnepelte volna fennállásának tizedik évét, ám mint mindenbe, ebbe is beleszólt a koronavírus. Így a banda kénytelen volt a stúdióba vonulni, és ott rögzíteni az elmaradt koncertekre tervezett számokból egy élő albumot, melynek címe 10 Years Gone. A december 4-ére várható lemezről egy felvételt, a Daedalust alább már mutatjuk is. A teljes számlista az alábbi:

1. From the Kettle Onto the Coil
2. Daedalus
3. Vertigo
4. Language Games
5. Glint
6. Baby Blue
7. The Pecan Tree
8. Dream House

A zenekar énekese, Geroge Clarke így kommentálta az eseményeket:

Az év elején azt terveztük, hogy megünnepeljük a 2010. június 1-jén a Bandcampen kiadott Deafheaven-demó 10. évfordulóját egy észak-amerikai turnéval barátainkkal, az Inter Arma, a Greet Death és az All Your Sisters zenekarokkal. Sajnos ezt a turnét nem tudtuk megcsinálni a COVID-19 miatt. Ahhoz, hogy ezen a pénzügyi és morális csapáson túllendüljünk, az elmaradt koncerteken bemutatásra szánt dalokból összeállítottunk egy albumot.

Amikor újrajátszottuk ezeket a dalokat Jack Shirley-vel az Atomic Garden stúdióban, az emlékeztetett bennünket arra, hogy mennyire is fontosak voltak számunkra ezek az évek.. Hálás vagyok azért, hogy új életet tudtunk adni olyan daloknak, mint a Daedalus – ami a legelső megírt dalunk volt -, vagy olyan kedvenceinknek, mint a Vertigo és a Kettle, miután annyi évig játszottuk őket. Eszünkbe juttatták azokat az embereket, akik velünk játszottak ezekben a dalokban. Most először részletezzük, hogy melyik dalban ki játszott, és melyik mikor jelent meg eredetileg. Köszönetet nyilvánítunk azoknak a zenészeknek, akik az idejüket fektették ebbe a projektbe, a turnékba vagy a lemezekbe, illetve az egész turnészemélyzetünknek, a kiadóknak és a menedzsmentnek, akik segítettek nekünk az elmúlt évtizedben.

A zenekar legutóbbi nagylemeze a 2018-as Ordinary Corrupt Human Love volt. A következő új album 2021-re várható.