Greg Puciato a Code Orange gitáros-énekesnőjével autózik el a naplementébe

Nyáron érkezik Greg Puciato (ex-The Dillinger Escape Plan, The Black Queen, Killer Be Killed, stb.) második szólólemeze, Mirrorcell címmel. A nagy sikerű 2020-as Child Soldier: Creator of God folytatása várhatóan június 17-én jelenik meg, Puciato saját, Federal Prisoner nevű kiadójánál. Az első dal, a Lowered már meg is hallgatható róla.

Az már régóta nem titok, hogy a két lábon járó energiabomba Puciato kíméletlenül egyengeti szólókarrierjét, ami talán az eddigi „legpopulárisabb” hangzású az összes zenekara/projektje közül, amiben valaha is részt vett. Az új dal, a Lowered is ezt a synthwave-es, industrialos, popos soundot viszi tovább, amit a debütön már megtapasztalhattunk, megszerethettünk. A számban egyébként feltűnik Reba Meyers is, a Code Orange gitáros/énekesnője, aki amúgy a dalhoz készült klipben is megosztozik Greggel a főszereplői tituluson. A videó egy zilált road movie-t mutat be sivatagi autózással, motelben éber éjszakázással és egy párkapcsolati(?) súrlódással. Hangulatos és magával ragadó az eredmény. Puciato azt nyilatkozta, hogy gondjai akadtak a dalszerzéssel, aztán amikor megérkezett a stúdióba Reba, annyira sikerült vele egy hullámhosszon pendülni minden téren, hogy nagyjából hat óra leforgása alatt össze is rakták az egész dal énektémáját.

Greg ezúttal is gitározik és bőgőzik a lemezen, illetve ismét Chris Hornbrook (ex-Poison the Well, ex-Senses Fail) üti a bőröket. A produceri munkákat Steve Evetts (The Dillinger Escape Plan, Suicide Silence, Alesana stb.) látta el.

  1. In This Hell You Find Yourself
  2. Reality Spiral
  3. No More Lives to Go
  4. Never Wanted That
  5. Lowered (feat. Reba Meyers)
  6. We
  7. I, Eclipse
  8. Rainbows Underground
  9. All Waves to Nothing