Feloszlott az Anti-Flag, miután nemi erőszakkal vádolták meg a frontembert

2023. július 19-én érdekes üzenet jelent meg a népszerű punk rock-banda, az Anti-Flag Patreonján:

Az Anti-Flag feloszlott. A Patreont átállítottuk, hogy ne vonja le a havidíjat a tagoktól. A következő hetekben mindenkinek visszautaljuk a pénzét, amint ez kész, ez a felület is törlölve lesz.

Aki ezután erős fejvakarások közepette fel akart volna menni a banda honlapjára vagy bármelyik közösségi médiás felületére, hogy kiderítse, mi is történik, az hoppon maradt, ugyanis mindegyiket törölték.

A megmagyarázhatatlannak tűnő történéseket aztán redditezők kezdték el megfejteni, miszerint egy, a zeneiparon belüli szexuális visszaélésekkel foglalkozó podcastban (Enough) egy nő arról mesél felkavaró részletességgel, hogyan erőszakolta meg anno egy politizáló punkbanda énekese. Bár nem nevezi nevén az illetőt, az utalásokból hamar kiderül, hogy a feltételezett elkövető Justin Sane, az Anti-Flag énekese lehet.

Sane még 1988-ban alapította meg a szókimondó zenekart, akik tonnányi kiadvány mellett 12 nagylemezt tettek le az asztalra, az első a ’96-os Die for the Government volt, míg az utolsó idén év elején jött ki Lies They Tell Our Children címmel. A zenekar keresztül-kasul bejárta a bolygót, nálunk is többször megfordultak, legutoljára egy hónapja a Dürerben. Ha pedig turné, jelenleg is épp útra kelni készült a banda, ma este (július 21.) Prágában léptek volna fel a Dropkick Murphys társaságában, de nyilván ez a buli is ugrott. Meg az összes többi.

A zenekar és szóvivői továbbra is némaságba burkolóznak, és nem úgy tűnnik, hogy egyhamar tiszta víz lenne öntve a pohárba. Csúnya vég ez egy több mint három évtizede üzemelő társaságnak. Azt hiszem, ebben a szituációban nincs is kézenfekvőbb trekk a búcsúzáshoz, mint ez itt: