Februárban Leprous a Dürer Kertben

A jövő év elején újra Budapestre jön a norvég progcsoda Leprous, a koncert február 19-én lesz a Dürerben. A zenekar itt mutatja majd be a legújabb, Pitfalls című albumát, ami most október 25-én fog megjelenni. Az eseményre a jegyelővétel szerdán délelőtt indul, a vendégzenekarokat később jelentik be.

A David Castillo producerrel készült lemezről épp a hétvégén jött ki a harmadik előzetes dal, Distant Bells címmel. A szerzője, Simen Børven basszusgitáros ezt mondta róla:

A Distant Bells hangszeres része a zenei hátterem összegzéséből született. Az északi jazztől a szimfonikus popig terjedő hatások állnak össze azzal a céllal, hogy egy rendkívül egyszerű ötletet szinte a semmiből elnyújtva egy robbanássá fokozzunk a dal végére. Számomra ez a kompozíció olyan, mint egy önálló önszaporító sejt evolúciója egy összetett, intelligens lénnyé.

Ehhez Einar Solberg énekes hozzátette:

A Distant Bellst kidolgozni egyszerre volt kihívás és felfrissítő élmény is, mivel a fő zenei ötlet nem tőlem származott. Ez új kreatív ajtókat nyitott meg bennem, és nagyon izgalmas volt megalkotni a szám dallamait és szövegét. Nagyon különbözik a többi Leprous-daltól, és végül az egyik személyes kedvencem lett. Simen zenei háttere más, mint az enyém, és valószínűleg pont az ebből adódó ellentmondások miatt ragyog olyan fényesen ez a dal.

Einar egyébként a múlt héten az ausztrál Voyager legújabb dalában is vendégeskedett, azt is mutatjuk.

Fotó: Somogyi Lajos / Bands Through the Lens