Epikus doom-nótával tért vissza a Pallbearer, májusban új lemez

Jó hír a doom metal szerelmeseinek, hogy újra életjelet adott magáról az arkansasi Pallbearer, és nem csak egyszerű szívdobbanásról van szó, hanem teljes fordulatszámon üzemel a ketyere: a zenekar május 17-én adja ki az ötödik nagylemezét Mind Burns Alive címmel, erről pedig most be is futott az első ízelítő a közel hétperces, gyönyörű Where the Light Fades képében.

A banda négy éve adta ki utolsó lemezét, a Forgotten Dayst, és habár ők nem akartak ennyit várni az új anyag elkészültével, de rajtuk kívül álló okok miatt az folyton eltolódott (nem nevezik nevén a dolgot, de valószínűleg a világjárvány is közrejátszott). Tavaly viszont hosszú idő után először tartózkodott minden tag huzamosabb ideig a zenekar alapításának helyszínén, Little Rockban, így nem is teketóriáztak sokat, összerántottak maguknak egy stúdiót, és itt került felvételre a lemezen hallható hat dal.

Mutatjuk is az anyag felvezetőjét (mármint szó szerint, ez lesz a nyitány is), ami lassú, prog rockos építkezésével és Brett Campbell énekes-gitáros mámorító tisztáival tökéletesen megteremti az alaphangulatot, hogy aztán a pszichedelikus, fuzzos csörte feltegye a dal végén az i-re a pontot. Ha ilyen lesz az egész lemez, akkor egy szavunk sem lehet a négy év kihagyás miatt.