Emlékeztető: Drag The River a Könyvtár Klubban

A tavalyi év egyik legnagyobb dilemmája tán az lehetett egyeseknek, hogy a Flogging Molly A38-as fellépését, vagy Chuck Ragan komájának, Ausin Lucasnak Gödör-beli szólóestjét válasszák, ám a probléma utólagosan is feloldja magát. A Bristle Ridge Csehországot is megjárt társszerzője a Lucero sorait is megjárt Cory Branan és a Drag The River oldalán tér vissza a Könyvtár Klubba.

A 2007-ben feloszlott, ám 2008-ban újjáalakult Drag The River country-t játszik, Chad Price előadói tehetségének köszönhetően abban a bölcs, mesélő és kellemes kisugárzású hangvételben, amelyben a hallgató vagy néző teljesen ki tud kapcsolódni, és el tud vonatkoztatni mindennapi problémáitól, általános stressz-élményétől, valamint mindattól, ami összekötné az eleve szürke fallal körülhatárolt külvilággal. A turné alkalmából a zenekar egy négyszámos kislemezzel is jelentkezett, amit Chris Wollarddal és a The Ship Thievesszel oszt meg – ez már a Könyvtár Klubban is beszerezhető lesz az október elsején megjelent Demons nagylemezzel egyetemben.

Austin Lucas pedig nem csupán azért kiemelendő, mert dalainak, szóvirágainak és dallamainak köszönhetően önmagában is jelenség, hanem azért is, mert hősünk idén foglalta össze először eddigi munkásságát egy definitív kiadvány megjelentetésével. Ez persze nem a véget jelenti, sőt a turné előtt az estet nyitó Cory Branannel közösen meg is jelentettek egy megosztott kislemezt, amely a zenei csatorna használatából származó különbségre is rávilágít. Elvégre amíg Austin a hangulatokkal játszik, addig Cory a hallgatósággal teszi ugyanezt, felhasználva az amerikai folklór, a country és az indie hagyományait. Így ha szeretnél részt venni egy olyan könnyed hangvételűnek ígérkező, ám nagy revelációval végződő estén, ahonnan mosollyal térsz majd haza, és mindezért még fizetned sem kell, csak élvezni a zenét, akkor hétfőn mindenképp nézz le az Astoria mellett található Könyvtár Klubba.

Én ott leszek!