„Egyre több a nyomorult, kikbe ez a rossz kor beleszorult” – Új dal A Plateful of Joytól

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer, még a 2010-es évek elején egy A Plateful of Joy nevű metalcore-banda. Annak idején szerepeltek a NuSkull második Guns Are Too Quick válogatáslemezén, aztán kihoztak egy saját EP-t, de nem sokkal ezután fel is oszlottak. Pedig volt egy irtó jó daluk, amiből simán lehetett volna kisebb underground sláger – csak éppen soha nem lett befejezve és kiadva. Hiába mondogattam nekik rendszeresen – mármint úgy kábé pár évente egyszer -, hogy azért csak meg kéne csinálni már rendesen, de sosem jutott el a dolog a végkifejletig. Mostanáig. Idén viszont végre összeszedték magukat és megcsinálták a dalt, így a Helyzet/fordító alább hallgatható is. Ha szeretted a régi Enter Shikarit, vagy úgy egyáltalán az éneklős-kiabálós-szintizős metalcore-okat, akkor ez is ajánlott cucc.

A zenekar felállása:

  • Lendvai Dávid – ének
  • Megyeri Ákos – “ének”
  • Takács Dávid – gitár
  • Kiss Bors Máté – basszusgitár (lásd még: Feed the Mogul)
  • Kovács Márton – billentyű
  • Megyeri Zoltán – dob

A dal zenéjét Kovács Márton, a szövegét Lendvai Dávid írta még 2014-ben, a felvétel hangmérnöke Kremán Patrik volt a siófoki Organic Sound stúdióban. A borítót az egyik frontember, Megyeri Ákos tervezte, aki az újrakezdésről is mesélt egy kicsit:

Már egy ideje éreztem, hogy hiányzik a zenélés, a bátyámmal egy telefonbeszélgetés során találtuk ki, hogy jó lenne alkotni valamit újra, elsősorban azért mert szeretünk zenélni (ez az én esetemben relatív; mármint a zenélés fogalma), így megkerestük a többieket, és sajnos elegen mondtak igent…

Lendvai még hozzátette:

Jó sok idő eltelt, mire sikerült véglegesse alakítani egy rég megírt szövegemet dallal. Azóta elfelejtettem énekelni, öreg is vagyok, a zenekar többi tagja meg csak jobb lett mint volt. Na ez egy helyzetfordító.

A tervek szerint a dalhoz klip is készül majd.