Letölthető a Guns Are Too Quick Vol. 2.

Közösségi oldalként talán az a legfontosabb feladatunk, hogy valódi közösségként segíthessük mind a felhasználókat, mind a zenészeket, akik vissza-visszatérnek oldalunkra, netán rendszeres látogatói a NuSkullnak. Ezért is hoztuk létre annak idején a Guns Are Too Quicket, és idén ezért frissítettük fel azt, mert úgy éreztük, hogy valami elindult az utóbbi években, mi pedig szeretnénk segíteni azokon a feltörekvő és bemutatkozni óhajtó bandákon is, akiknek adott esetben még nem ismeri honlapunk látogatóközönsége a nevét. Májusban épp ennek szellemében hirdettük meg a második válogatáslemez elkészítésére vonatkozó szándékunkat, amire huszonegy bandától kaptunk egy-egy dalt: ebből a szerkesztőségi szinten legjobbnak ítélt tizenkettőt letöltheted, és a SoundCloud felületén minden pályamunkát meg is hallgathatsz.

A kiválasztás szempontja természetesen belső szavazás volt, ahol az egyes szerkesztők a zenekarok nevének és dalcímének ismeretének hiányában hallgatták végig a beérkezett tételeket, és így pontoztak a megszokott tízes skálán. Hogy ez mit jelent? Azt, hogy a beérkező dalokból elkészült egy olyan külön könyvtár is, ahol a beérkezés sorrendje szerint lett átnevezve minden ID-tag, melyben az előadó neve és a dal címe is a beérkezés száma volt: ennek pedig egyedül Dávid volt tudatában. Így tevődött össze a lehető legobjektívebb formában a szerkesztőség teljes értékeléséből a legjobb tizenkét dal, melyeket külön linkről is le lehet tölteni az alábbi dalsorrenddel és borítóval:

01. Absent DistanceGoliath’s Brow (feat. Karlo Horvat)
02. The Painter Breathes AgainWings of Destruction
03. …and then You cameRestoration
04. Sleepless Don’t Poison Yourself
05. Hopetobelieve Együtt előre
06. A Plateful of JoyImagination
07. Renovage Inner Surface
08. Subliminal MergerDreams
09. Sieging the SanctuaryMistlands – Moths of Ignorance
10. The CitadelNew Spring
11. All Things DeadGaia
12. Behind My MindLadder To Hell

Ugyanakkor nem szabad megfeledkezni a Bloom Is Off The Rose-ról, a My Dark Roomról, a The Fibonacci Projectről, a Doghittersről, a Just Fourról, a héZről, a Dryviáról, a Nevető Betegekről és a Nightskyról, akik ha a nagy számok törvényének értelmében a tizenkét szám közé nem is fértek fel, attól még a SoundCloudon az ő szerzeményeik is végighallgathatók:

Így hát arra kérünk, hogy amennyiben valamelyik előadó felkelti az érdeklődésed, nyomj egy lájkot a Facebook-oldalának, vagy csak mutasd meg az ismerőseidnek, hogy ezzel is több emberhez jusson el annak a ténynek a híre, hogy tényleg számtalan friss zenekar törekszik arra, hogy megtalálja a saját hangját, és az ehhez vezető útja legyen hosszabb vagy rövidebb, biztos, hogy már egyáltalán ezt a megosztást is egyfajta köztes állomásként kell kezelni. Reméljük, találsz olyan zenekart, akivel kapcsolatban úgy érzed, hogy érdemes lesz rá figyelni, és a visszajelzések tükrében jövőre is meghirdetnénk a harmadik részre vonatkozó felhívást, valamint ezúton is köszönjük a most kapott dalok előadóitól jelentkezésüket, hiszen nélkülük nem jöhetett volna létre ez a dalcsokor sem.

A válogatásalbum innen tölthető le.