Egy új lemez bookletje

Miután körülnéztetek a főoldalon, azt hiszem, egy dologban egyetérthetünk: az új Neptun layoutot lenyomtuk abba a bizonyosba. Bár arról kicsit lekéstünk, hogy félévnyitó ajándékként nyithassuk meg Nektek az új Nuskull Magazint, de visszatekintve az utóbbi hetekre, hónapokra, őszintén mondhatjuk: már annak is örülünk, hogy itt lehetünk Nektek. Nem szeretnék belemenni a részletekbe, mert vannak dolgok, amiknek a színfalak mögött kell maradniuk, de annyit azért elmondhatok, hogy ezzel a diplomatikus kijelentéssel nem valami hatalmas botrányt söpörtem a szőnyeg alá, csak nem szeretnélek titeket az utóbbi negyedév káoszával terhelni.

Először is  a változásokról: amit most láthattok, használhattok, élvezhettek, azt az utóbbi pár hétben megfeszített munkával gyakorlatilag a nulláról újrakezdve építette fel Csabi és Georgy. Természetesen a Nuskull megújulása már hónapokkal, sőt, évekkel ezelőtt megkezdődött, de a dolgok vizuális része annyiszor tért parkolópályára, mellékutakra, ahányszor megindult, és végül az előző év őszének megbeszélései, (tárhely)problémái miatt döntöttünk úgy, hogy most már tényleg muszáj váltanunk. Aki esetleg betévedt az Impresszumba, az láthatja a legfontosabb változást: Nelzon immár nem tagja a szerkesztőségnek, Neki ezúton még egyszer szeretnénk megköszönni azt, hogy fáradtságos munkával megteremtette ezt az egészet, és hogy kilépése után is segített, ahol tudott. Az Impresszumban láthatjátok azt is, hogy néhány szerkesztőnek szintén megköszönjük most azt, hogy velünk voltak az elmúlt években, mert Ők mind hozzájárultak ahhoz, hogy mindvégig járni tudott a Nuskull „motorja”.

És ha már köszönetek, mindenképp meg kell említeni a Skalar Music nevét, különösképp Jakab Zolit és Horváth Mátét, akik a legnehezebb pillanatokban is támogatásukról biztosítottak minket, és velünk együtt nem hagyták, hogy megszűnjön ez, a honi undergroundban egyedülálló magazin, fórum, közösség. Igen, ami eddig megvolt, az marad: az alapkoncepció továbbra is egy élettel teli, pezsgő fórummal megtámogatott, közösségformáló magazin, amiről immár nem csak a lemezek megjelenési idejét nézve mondhatjátok  meg, hogy 2011-es. Egy sornyi apróbb változtatás eszközölve lett természetesen, hiszen az új layout, motor, tárhely, stáb erre tökéletes alkalmat adtak: a felhasználók általi bandafeltöltés lehetősége egyelőre megszűnik, viszont a WordPress címkéi lehetőséget adnak olyan kényelmi funkciókra, mint például a „Kapcsolódó írások” doboz, de a fórumozás pár kényelmetlenségének is búcsút mondhattok.

Ami a jövőt illeti, szeretnénk minden eddiginél magasabbra törni természetesen, vezető és meghatározó internetes magazinná válni. Várhattok exkluzív dalpremiereket, játékokat, és persze maradnak a megszokott interjúk, beszámolók, kritikák, megpróbálunk idén minden jelentősebb eseményről és lemezről írni, már amennyire a nagyrészt egyetemi és/vagy dolgozói elfoglaltságaink engedik. Emellett várhattok majd további apró változásokat is, de egyelőre az lebegett a szemünk előtt, hogy minél előbb le tudjunk tenni az asztalotokra egy stabil, gyors, csinos, modern, és tartalmas online magazint. És a köszönések végtelen sorát zárnám is azzal, hogy megköszönöm Nektek az eddigi kitartást, hűséget, a kommenteket, a feltöltéseket, azt, hogy tényleg élmény feljárni a fórumra, olvasni Titeket. Köszönjük, és reméljük, hogy a jövőben is kitartotok mellettünk, hiszen Értetek csináljuk.