Dupla programajánló

B-DAY ARMAGEDDON
(Roham Bár | Budapest, VIII. ker. Vas utca 16. | 2011.01.28. péntek 20:00 | 700 Ft, de szülinaposoknak ingyenes, 8 napon belül születésnaposoknak pedig ajándék feles)

28-án a Roham Bár színpada az alternatív- és surf zene kedvelőinek szolgáltatja a talpalávalót: B-Day Armageddon címmel megtörténik a születésnapi csapás, azaz két zenész is felköszöntésre kerül! Az elsőként fellépő Vicodin zenekar immáron tíz éve alakult, s a harmadik ikszben járó srácok hosszas hallgatás után tértek vissza a világot jelentő deszkákra. A zeneileg az alternatív rock és a trip-hop határmezsgyéjén lavírozó csapat női énekkel és trombitával szólal meg, saját szerzeményeik mellett Portishead és Element of Crime feldolgozások is szerepelnek a repertoárban. Az ősszel debütált Csibor az a fajta zenekar, ami folk elemeket ötvözi a ska táncolhatóságával és a punk komisz humorával. “Csokoládé” című kislemezükkel fejest ugrottak az underground élet édeskés krémjébe. Hegedű, fuvola és Dávid elengedhetetlen színpadi stand-up performansza, amit már másik zenekara, a Boogie Mamma tíz éves fennállása alatt megszoktunk és igénylünk is. Töltsenek szeszesitalt a szülinapos Matthew szájnyílásába, már ha felérik ezt a nagyra nőtt embert!
Ha magyar surf-rock, akkor CowaBunga Go-Go!, legalábbis ebben az esetben az említett, idehaza ritkaságnak számító műfaj legnépszerűbb hazai képviselőiről beszélhetünk. Dallamos, instrumentális tánczene a ’60-as évek nyomán, előtérben a zenekar legcsinosabb tagjával, Sacival, akit szintén illendő felköszönteni az este folyamán! A zenei estre való belépés ellenértéke 700Ft, de akinek szintén aznap van születésnapja, ingyen élvezheti a műsort, akinek pedig nyolc napon belül volt, vagy lesz, ajándék felessel kezdheti a szórakozást!Tehát ne tessék feledni: 28-án Vicodin, Csibor és a CowaBunga a Rohamban!

21:00-21:40 Vicodin
22:00-23:00 Csibor
23:30-00:30 CowaBunga Go-Go!

BLOODSHOT BILL
(Roham Bár | Budapest, VIII. ker. Vas utca 16. | 2011.02.01. kedd 20:00 | 1200 Ft)

A többszörös személyiségzavartól szenvedő zenészeknek nincs szükségük zenésztársakra. Bloodshot Bill-nek – az egyik leghírhedtebb egyszemélyes wild rockabilly/trash/hillbilly banda egyetlen tagjának – az orvosok valószínűleg ugyanazokat a gyógyszereket írták fel, mint anno Hasil Adkins-nak vagy éppen Reverend Beat Man-nek. Sajnos vagy szerencsére a kezelés egyetlen kézzelfogható eredménye Bill esetében is csak az lett, hogy úgy kezeli egyszerre a gitárt, a dobot és a mikrofont, mintha egy teljesértékű psycho/rockabilly trió játszana Sparky-val (Demented Are Go) a mikrofonnál, Roy Orbison-nal gitáron és Nick Knox-szal (Cramps) a dobokon. A montreal-i muzsikust nemrég 5 évre kitiltották az USA-ból, és több európai portyázás után a 2011-es turnéja során végre Budapestet is útba ejti. A kiváló mulatságnak ígérkező estét a kitartóan magyarul éneklő magyar psychobilly trió, a Voodoo Allen nyitja majd az esemény helyszínéül szolgáló Roham Bárban. A rockabilly, psychobilly, country műfajok kedvelőinek a részvétel erősen ajánlott.

Bloodshot Bill (CAN)
Voodoo Allen