Dance Gavin Dance: Jonny Craig nélkül folytatják!

Újabb fordulat Jonny Craig fordulatos életében: ezúttal a szokásosnál békésebben, közös megegyezés után távozott a Dance Gavin Dance-ből, mivel a zenekar egy keményebb hangzást kíván elérni a jövőben, és ez feltehetőleg nem egyezik a soulos stílusú Craig elképzeléseivel. Állítása szerint a csapat már meg is találta az utódját, ami ugye az Emarosának már hosszú hónapok óta nem sikerül. Ha valaki elvesztette volna a fonalat a két banda és az aranytorkú ex-fegyenc kapcsán:

2005: megalakul a Dance Gavin Dance, melynek már ekkor is tagja Jonny, sőt ő nevezte el a bandát.
2006: megalakul az Emarosa, aminek ekkor még Chris Roetter az énekese. A DGD kiadja a Whatever I Say Is Royal Oceant.
2007: májusban megjelenik a DGD debütalbuma, és az Emarosa bemutatkozó EP-je is. Utóbbiból kilép az énekes, novemberben pedig a DGD kiteszi Craiget, aki pár napra beugrik az A Skylit Drive-ba, majd csatlakozik az Emarosához. A DGD nagy erőkkel keresi új énekesét, akit Kurt Travisben találnak meg.
2008: a DGD kiad egy self-titled albumot, az Emarosa pedig elkészült a Relativity-vel. Az üvöltésért felelős Jon Mess kilép a Gavin’-ből.
2009: újabb DGD album (Happiness) Travis-szel, de ezúttal nincs másik énekes. Jonny kiad egy szólólemezt.
2010: az Emarosa kiad egy self-titled albumot. Jonny és Jon újra csatlakoznak a DGD-hez (Kurt távozik), így Craig ekkor épp két banda frontembere, sőt, tag az Isles & Glaciers-ben is.
2011: megjelenik a DGD új lemeze, egy hónappal később pedig Jonny-t kirúgják az Emarosából.
2012: az Emarosa a mai napig énekes nélkül van, Jonny pedig Twitteren bejelenti, hogy kilépett a DGD-ből.

Látható, hogy 2010-ben Jonny Craignek három zenekara is volt, illetve szólóban is koncertezett. 2011 februárjában aztán jött a MacBook-botrány, októberben pedig le is csukták drogbirtoklásért (korábban is voltak komolyabb ügyei, pl. lopott a zenekarától, drogozott, stb.), és jelenleg egyik főzenekarának sem a tagja, az I&G pedig állítólag miatta nem vitte többre egy EP-nél. Ettől függetlenül temetni még nem lehet az énekest, mivel az idei évre ígéri a The Blue Print For Going In Circles című újabb szólóalbumát. Külön érdekesség, hogy a DGD-nél könnyedebb Emarosa – Jonny állítása szerint – visszavenné őt, kíváncsiak vagyunk, hogy ez megvalósul-e a következő hetekben. Íme egy-egy dal tőle az utóbbi évekből:

A 2005-ös Ghost Runner On Third EP-ről:

A 2006-os Dance Gavin Dance EP-ről:

A 2007-es Dance Gavin Dance debütalbumról:

A 2008-as Emarosa lemezről:

A 2009-es szólóalbumról:

A 2010-es Emarosa korongról:

A tavalyi DGD albumról:

Itt pedig egy idei közreműködés egy The Night Survives dalban: