Crossed: új Comeback Kid-dal a Gojira énekesével

Január 21-én érkezik a Comeback Kid hetedik nagylemeze, a Heavy Steps. Erről már be is mutattak két dalt (mindkettőt videóval), az egyik a No Easy Way Out, a másik a címadó tétel. Most pedig itt van a harmadik ízelítő, a Crossed is, szintén képi világgal megtámogatva, nem is akármilyennel.

De annyira még ne ugorjunk előre, hiszen van nekünk egy vendégénekesünk is, méghozzá a Gojira főtorka, Joe Duplantier személyesen. Vagyis a videóban. Vagyis csak a hangja. De most, hogy így felhoztuk, lényegében nagyítóval kell keresni Joe jelenlétét a dalban. Aki önálló verzét várt tőle, annak bizony csalódnia kell, de amúgy is az volt a cél – a CBK énekese, Andrew Neufeld elmondása alapján -, hogy Joe összetéveszthetetlen orgánuma egyfajta felsőbb sötét erőként szolgáljon az ő magasabb hc-s acsarkodása mellett. Akinek így se könnyű megtalálnia, annak kis segítség lehet, hogy az „into the void!” sorokat egészen biztosan a francia úriember énekli a kórusban.

A klip egy zöld hátteres ökörködés, a csapat zenél, zuhan, golfozik, moshol és még a dal címének betűin is vonaglik: szódával elmegy, szerencsére maga a dal jóval szórakoztatóbb. A dal elkészülte amúgy igazi nemzetközi bravúr, ugyanis a felvételek a winnipegi Private Ear Recordingban készültek, John Paul Peters (Cancer Bats, Propagandhi) producerkedésével, a keverést Will Putney (Every Time I Die, Body Count) végezte New Yorkban, Duplantier pedig Franciaországban vette fel a saját részét és küldte át a csapatnak.

Idelent a lemez számlistája és borítója, plusz az új nóta:

1. Heavy Steps
2. No Easy Way Out
3. Face the Fire
4. Crossed (ft. Joe Duplantier)
5. Everything Relates (ft. JJ Peters)
6. Dead On the Fence
7. Shadow of Doubt
8. True to Form
9. Inbetween
10. Standstill
11. Menacing Weight