Born to Bleed: itt a Red Swamp történetének legepikusabb dala

Friss dallal állt elő a Red Swamp, ami egészen új oldalát mutatja be az önmagát eddig leginkább smoker metalnak valló zenekarnak. A Born to Bleed című, bő hatperces trekkből ugyanis teljesen eltűntek a stoneres jegyek, és más hatások kerültek előtérbe. A dal első harmadát átitató, leginkább a Lamb of Godtól tanult merev szigor mondjuk néhány korábbi Swamp-dalban is tetten érhető volt már, de ami ezután jön, az a fájdalmas, gyászos, sírva derékból bólogatós téma, ami akár egy Paradise Lost-lemezen is elemében lenne, na az tényleg új. És még ezt is tudják hova fokozni a dal vége felé haladva.

Ez egyébként a zenekar első új száma a másfél évvel ezelőtti gitároscsere óta, amikor is az alapító Bereczki Zolit Csóka Laci váltotta. A banda több másik új dalon is dolgozik, ezeknek a felvételét, keverését és maszterelését Farkas Zsombor dobos (Icenap) intézi, aki egyébként szintén arra készül, hogy hamarosan kiszáll a Red Swampból.

A banda következő koncertje – január 20-án a Szimplában lesz egy ingyenes bulin, az azutáni pedig április 5-én a Dürer Kertben, a Lazarvs és a Darkmess társaságában.