Az L.S. Dunes új klipje után kétszer is meggondolod, kitől fogadsz el fagylaltot

Miután tavaly egy lehengerlő nagylemezzel bemutatkozott a Saosin-, My Chemical Romance-, Thursday– és Coheed and Cambria-tagokat felvonultató L.S. Dunes, a banda máris egy új dallal jelentkezett, ami a Benadryl Subreddit címet kapta. Hogy ez mi a búbánatot jelent? Nos, a Benadryl egy allergiagyógyszer az Egyesült Államokban, a többit pedig a zenekar egyik gitárosa, Frank Iero (MCR) fejti ki:

A Benadryl’ címe onnan jön, hogy turné közben egyik éjjel arról dumáltunk Mikey Way-jel (My Chemical Romance), hogy teljesen tiszta arcok hogy próbálnak meg betépni úgy, hogy ne kelljen tényleges kábítószerhez nyúlniuk, és ne veszélyeztessék a józanságukat.

A zene meg akkor kelt életre, amikor megtudtam, hogy a sivatagba megyünk stúdiózni Alex Newporttal (The Mars Volta, Sepultura, City and Colour stb.). Kaptam is egy új gitárt a Guitarworkstől, aminek az volt a neve, hogy The Shaft, és másra sem tudtam gondolni, csak az üres pusztára, meg hogy az a hangszer hogy szólhat. A riff egyből megszületett, és ezt az érzést jelképezi a dal, hogy kint vagy a dögmelegben, totál beszarva, de nincs megállás, nyomni kell, ahogy a csövön kifér.

A zenekar soundjához képest szokatlanul stoneresre sikerült dalhoz egy szórakoztató klip is készült, ami bemutatja a paraszt fagyiárusok mindennapjait, illetve hogy miért nem szabad elfogadni bárkitől a hűsítő édességet. Szerencsére minket ez a veszély nem fenyeget – ki engedheti meg magának a felső tízezren kívül a mai Magyarországon a két gombócot meg esetleg az édes tölcsért? :(