Az idő múlásának súlyát önti groove metalba a Darkmess új száma, a Khronos

Mantrázom már egy ideje, meg valószínűleg fogom is még mantrázni egy jó darabig, hogy a Darkmess jelenleg a hazai underground egyik legnagyobb ígérete, ha idegállapotos metalról van szó. A fővárosi négyes tavaly nemcsak egy masszív EP-vel csavarta el a fejünket, de a közben stabilan készülő folytatásba is adott némi bepillantást élőben, most pedig itt is van az első felvétel a leendő első nagylemezről. A Khronos címen futó anyagról a címadó dalt hozták ki mutatóba, és ezt mondják róla:

A Khronos az érkező lemez esszenciája, amit címadó mivolta is sejtet. A dal témája, hangulata és struktúrája is a tökéletes reprezentánsa az egész anyagnak. Ezért is döntöttünk úgy, hogy ez a dal legyen a legelső, amivel kijövünk.

Az idő folyása és annak emberi érzelmekre gyakorolt hatásának tematikáját feldolgozó dal tökéletesen beleillik a banda által eddig következetesen épített atmoszférába, ami az antik görög mitológia köré épül.

A dalhoz egy imidzsklip is készült, amit Kispál László (KSPL Film) forgatott egy egykori sörgyári épületben Budafokon, az AQB-ben. A single borítóját pedig Alapi Zsolt (Lowlife Prod) készítette, mindketten már visszatérő vizuális kollaboránsai a bandának.

A Darkmess a következő egy hónapban két koncerten lesz látható Budapesten:

április 5. – Dürer Kert (+ Lazarvs, Red Swamp)
május 4. – Barba Negra Blue Stage – Mini Alpárfeszt (+ Don Gatto, Komodo, Last)

Fotó: Vitéz Marcell