Az ausztrál Bloom azért jött, hogy megmentse a dallamos hardcore-t

A tavalyi Bastions-kritikámban hisztiztem kicsit arról, hogy baromira hiányolom a 2010-es évek elején hódító, tumblr-esztétikás dallamos hardcore vonalat. Tudod, amikor a Dreambound YouTube-csatorna naponta karolt fel jobbnál-jobb zenekarokat a műfajból. Olybá tűnik, hogy imáim meghallgatásra találtak a szemtelenül fiatal ausztrál Bloom képében (már a nevük is olyan, hogy simán el tudom képzelni, hogy a zenekaros mörcsük valami szöveg nélküli, virágos portré egy fehér pólón).

A srácokra nemrég figyelt fel a Pure Noise Records is, és a friss szerződés mellé be is jelentették, hogy jövő február 16-án érkezik a debütáló nagylemezük Maybe in Another Life címmel, amiről most be is futott a címadó dal. A számról elmondható, hogy a banda szigorúan tartja a Counterparts-diétát, a klip pedig olyan, mintha újra 2012-t írnánk és az egész világ ellenünk lenne.

A tízdalos lemezről egyébként már meghallgatható egy másik tétel is, a korábban kiadott Bound to Your Whispers. A kérdés már csupán csak az, hogy vajon a Bloomnak sikerül újra népszerűvé tennie a vintage filteres tumblrcore-t? Az eddig hallottak alapján erre elég sok esélyük van.

  1. An Entry
  2. Maybe in Another Life
  3. Siren Song
  4. Bound to Your Whispers
  5. Carve Yourself Into My Lungs
  6. You & I
  7. Fragments of a Dream
  8. Laughing Stock
  9. An Exit
  10. Through the Threshold, Beyond the Bend