Ajánló péntek estére

ŐsBikini? Ismeri még valaki egyáltalán? Tudja valaki, hogy Nagy Feró a Beatrice első korszaka után ezzel a zenekarral alkotta meg a magyar punk-rock történetének talán két legjobb albumát a '80-as évek elején?
A csongrádi illetőségű Balkán Brothers bizonyára tisztában van ezzel, ezért alakították meg 2006-ban az ország talán egyetlen ŐsBikini tribute zenekarát, mely azóta is szakadatlanul koncertezik. A névválasztás a szakavatottaknak nem lehet meglepő: a XX. századi híradó album Furcsa Jazz c. száma ihlette, ahol így hívja magát Nagy Feró – azaz Frank the Great Balkán – és zenekara. Mivel az ŐsBikini sajnos csak két albumnyi anyagott hagyott csak az utókorra, ezért a klasszikus Lángosképű, Medvetánc, Quasimodo és társai mellett a Balkán Brothers repertoárban felcsendül pár ŐsBeatrice és HBB szám is.
A zenekar tagjai: Bagi Csaba / basszusgitár, Huszka Zoltán / ének, Losonczi Áron / gitár, Nagy Gábor / dob és Ötvös Zsolt / trombita, valamint állandó vendégzenészként Nadj Károly / szájharmónika.
Jó szelet kívánunk!

2010. november 26.
Szabad az Á (Budapest, Mikszáth Kálmán tér 2.)
kezdés 21:00
jegyár: 500 Ft