A Voivod énekesével közös dalt adott ki az Imperial Triumphant

Bemutatta érkező ötödik nagylemezének első ízelítőjét a New York-i Imperial Triumphant. Az avantgarde metalba blackes és jazzes elemeket csempésző maszkos trió a Maximalist Screammel vezeti fel a július 22-én megjelenő Spirit of Ecstasyt, ami a nagy sikerű 2020-as Alphaville-hez hasonlóan a Century Media gondozásában kerül majd ki.

A közel hétperces nóta nem nagyon változtatott a banda receptjén: zseniális, ugyanakkor roppant kényelmetlen tech-zajt kapunk szüntelenül, ezt nem könnyíti meg a dalhoz készült videó sem. A Maximalist‘ klipje olyan, mintha a legtraumatikusabb fekete-fehér művészfilmek összes lázálomszerű jelenetét összeollózták volna. Ehhez társulnak csinos hölgyek, klasszikus verdák, furcsa vágások, illetve a sivatagi teadélutánhoz a talpalávalót biztosító banda is, tetőtől talpig csuklyában és maszkban. Érdekes látvány az egész, az biztos. Ja, és a dalban még feltűnik Denis „Snake” Bélanger, a kultikus Voivod énekese is, ami azért elég fasza dolog.

A zenekart egyébként június 7-én Budapesten, a Robotban is el lehet csípni, ahol az olasz Nero Di Martéval közösen zajonganak majd egyet.