A Silent Planet megzenésítette a tavalyi buszbalesetét

A kerek egy éve kiadott legutóbbi szinglije után vadonatúj dallal folytatja a Silent Planet. Az Antimatter nem épp egy kellemes emléket dolgoz fel: a kvartett tavaly novemberben szenvedett elég csúnya kisbuszbalesetet, amit csodával határos módon mindegyikük pár karcolással megúszott – nem úgy, mint sajnálatos módon a Year of the Knife tagjai nem is olyan régen.

Azt, hogy mi is történt azon a hűvös novemberi napon, Garrett Russell énekes így foglalta össze:

November 3-án, körülbelül hajnali 5 órakor nyugat felé tartottunk az I-80-as úton Wyomingon keresztül, amikor a sofőrünk ráhajtott egy jegesedésre, aminek következtében elvesztette uralmát a járművünk felett. Mi épp a priccsünkben aludtunk, és az ő ordítására ébredtünk, amikor is éreztük, hogy a furgon dőlni kezdett. Egymásba kapaszkodtunk, miközben a furgon lefordultunk az útról, az oldalára borult, majd lecsúszott a töltésen, míg végül fejjel lefelé állt meg. Én keresztülzuhantam a járművön és egy rövid időre eszméletemet is vesztettem, aztán arra tértem magamhoz, hogy a többiek csodával határos módon mind épségben vannak az alvóhelyeiken.

Ez a dal ennek a közös élményünknek a megtoldása, ahogy a roncsból próbáltunk kikászálódni és a zenésztársaim próbálták elállítani a vérzést a fejemen. Az agyrázkódás átmeneti hatására furcsa vizuális torzulásokat láttam, amik a dal témáit is alapjaiban határozták meg: az emberi élet törékenysége, az, ahogy mindezt feldolgozzuk, és hogy mi vár ránk a túloldalon.

A dal egy elég elvont klipet is kapott, amiben bár egy-két jelenet erejéig ténylegesen visszaköszön a tragédia, teljes mértékben azonban elég olcsó húzás lett volna erre felhúzni egy videót – szerencsére ezt a fiúk is sejtették. Az Antimatter egyébként a banda készülő ötödik nagylemezének részét képezi majd, de egyelőre egyedülálló dalként is meg kell állnia a helyét. Nézzük hát, hogy tágítja tovább a metalcore határait a Silent Planet: