A semmiből két új dallal jelentkezett a Code Orange

Amikor épp nem élő vagy remixalbumot adnak ki, nem az összes létező birkózógála bevonulózenéjét biztosítják, vagy esetleg nem valami elborult, puzzle-ökkel teli interaktív játékon törik a fejüket, akkor a Code Orange néha azért (új) dalokat is szokott kiadni. Durva, mi? Az alt-metal alakulat ezúttal visszatért a „hagyományosabb” zenekari szerephez, és friss hanganyaggal jelentkezett – kapásból kettővel.

Még május 30-án lőtt fel a banda egy videót a YouTube-ra azzal a címmel, hogy Code Orange SLAMS Modern Music Critics. Aki elindította a kisfilmet, az egy archív(nak ügyesen álcázott) fogva tartós jelenetsort tekinthetett meg, aminek aztán a végén egy kis ízelítőt kaphatott az egyik dalból, történetesen a Grooming My Replacementből. A rákövetkező nap ki is jött a tétel, meg mellé a The Game című darab, mindkettő jó elvont vizuállal megtámogatva – ahogy azt a bandától már megszokhattuk.

Az, hogy a két szám mi célt szolgál, egyelőre nem tudni. Az internet népe természetesen már tanakodni kezdett, hogy esetleg egy új lemez felvezetői lennének, sőt, vannak olyanok is, akik majdnem pontosan szeptemberre datálják a megjelenést. Persze ezek mind csak találgatások, esély mindenesetre van rájuk. Három éve már, hogy az Underneath kijött, ideje volna valami újnak.