A Lego letiltatná az L.S. Dunes klipjét, a banda gitárosa nem hagyja ennyiben a dolgot

Június elején tette közzé tavalyi lemezének egyik húzódalához készült klipjét az L.S. Dunes. Röviddel ezután a poszt-hardcore szupergrupp egy hivatalos felszólítást kapott a Legót gyártó Lego Csoporttól, hogy távolítsák el a Grey Veins mozgóképét a videómegosztó oldalakról.

A történtekhez a banda gitárosának, Frank Ierónak (My Chemical Romance) is volt pár keresetlen szava, amit az Instagramján osztott meg egy pár bizonyítékként szolgáló fotó társaságában:

Kedves Lego!

Miért hívogatják az ügyvédeitek a kiadónkat és követelik a Grey Veins klipjének levételét?

Mint hivatalos Lego VIP-kártyatulajdonos, illetve örökös alkotó és építő, megbántva érzem magam és rendkívül összezavarodott vagyok. Megszámlálhatatlanul sok órát és több ezer dollárt költöttem a készleteitekre, amiket aztán gyerekként, tinédzserként, fiatal felnőttként, most pedig apaként a fiammal együtt építettem meg. Ez a 11 éves lurkó jobban szereti a legót, mint bárki más, akit valaha ismertem, és még azt is elérte, hogy egy külön legószobát alakítsunk ki a házunkban. A családommal elmentünk Legolandbe, és a másik bandám (MCR) 10 ezer szavazatot kapott a Lego Ideas programotokban, hogy egy megépíthető szetté váljon.

Szeretem ezt a céget, mert építőkockákat adtatok a kezünkbe, és arra tanítottatok, hogy nem kell elfogadnunk a világot olyannak, amilyen, hanem kitalálhatunk valami mást és meg is építhetjük azt. Ezt az inspirációt felhasználva létrehoztam egy saját univerzumot, most pedig el akarjátok ezt venni tőlem, de miért?

Hagyjátok az alkotókat alkotni!

Állítsátok le az embereinket hívogató embereiteket!

Terjesszétek a kedvességet, a kreativitást, az igét!

Leggo My Lego (lefordíthatatlan szójáték, lényegében annyit tesz, hogy „Nem adom a legóm!” – a szerk.)

A klipben, ami egyébként a japán szörny- és óriásrobotos filmek előtt tiszteleg, a megsérült robotot irányító bandatagokon megannyi kis legóemberke segít. Ezt a csápos genyó nem nézi jól szemmel, aztán jól le is zúzza mindenki veséjét. Valószínűleg erre rágott be a világhírű játékgyártó.