A Cult of Luna új klipje olyan, mintha egy videojátékba kerültél volna – és ez is volt a cél

A méltán népszerű svéd posztmetal-csapat, a Cult of Luna épphogy csak átúszta a folyót a legutóbbi kislemezével, már megállás nélkül tart is északnak, hogy jövő február 11-én kiadhassa sorban a kilencedik nagylemezét, a The Long Road Northot, amiben másodjára is a Metal Blade lesz a csapat partnere. A már előrendelhető lemezről most itt is van az első ízelítő, a Cold Burn, amihez egy nem mindennapi klipet is készített a csapat.

A videó, amit a North Kingdom Greenhouse készített – és az album maga is – egy betekintés egy videojátékba, ami a jövőben fog napvilágot látni. A csapat eddig sem adott lejjebb sosem a minőségből, sem hangzás, sem vizualitás terén, de most egy teljesen új nyomvonalat szeretnének megcélozni, ami szerintük a videoklipek jövője: ez pedig a valós idejű technológia és az interaktív történetmesélés párosa. A játék főhőse a hallgató lesz majd, aki beléphet ebbe az egyedi kinézetű világba, amit a The Long Road North köré építettek fel a fejlesztők. Az egyelőre csak „mezei” klipet elnézve ez VR-szemüveggel lesz csak igazán átható élmény. A játékot magát az Unreal Engine motorjával valósították meg, és az interaktív része pontosan arra utal, amire gondolsz: a játékos maga dönthet majd, hogyan folytatódjon a dal, és a játékmenet és minden „újrajátszásnál” több, más végkifejletet generálhat. A projekten a Cult of Luna, a North Kingdom House és az Arctic Game Lab csapata dolgozik, megannyi svéd játékfejlesztő, 3D grafikus és zenész részvételével.

A The Long Road North számlistája:

1. Cold Burn
2. The Silver Arc
3. Beyond I
4. An Offering to the Wild
5. Into the Night
6. Full Moon
7. The Long Road North
8. Blood Upon Stone
9. Beyond II

A zenekar jövő október 17-én a Dürer Kertben is koncertet ad a Caspian és a Holy Fawn társaságában. Az estén már biztos felcsendülnek majd az új lemez dalai is.