A Casketgarden friss videókkal vezeti fel a debütlemeze újrakiadását

A kétezres években aktív mosonmagyaróvári death metal-banda, a Casketgarden egy újrakiadással ünnepli bemutatkozó lemeze, a This Corroded Soul of Mine huszadik születésnapját. A vinyl június közepére tervezett kiadása egy kissé megcsúszott, ám előbb-utóbb megérkeznek a lemezek, addig is a zenekar új videóklipeket készít az ominózus lemez dalaihoz. A két hete bemutatott I Witness után itt egy friss videó a Widow Mother Earthhöz, aminek képi megjelenésén Costin Chioreanu (Ghost, At the Gates, Arch Enemy, Grave) dolgozott.

A banda közleménye az újrakiadásról:

Mint korábban hírt adtunk róla, egy különleges 20. évfordulós, remasterizált kiadás érkezik a Casketgarden 2003-as This Corroded Soul of Mine lemezéből, limitált rozsda/fehér márvány vinyl/bakelit és digipak CD formátumban. A digipak CD-n a 2002-es The Non-Existent demo teljes anyaga is helyet kap majd bónuszként. A lemezt itton a metal.hu adja ki és terjeszti, de Európa-szerte elérhető lesz a Season of Mist webshopjából, illetve Észak-Amerikában ugyancsak a Season of Mist North America webshopjából. Az eredeti megjelenés június közepe lett volna, de sajnos rajtunk kívül álló (bakelitgyártással kapcsolatos) okok miatt a megjelenés július közepére tolódott.

Illetve a legfrissebb videóról:

Amikor megkerestük Costint egy visualizer videó kapcsán, álmunkban sem gondoltuk, hogy kiderül, hogy Costin hatalmas Casketarden-rajongó volt a kétezres évek közepén. Ahogy a videó miatt újra felfedezte az albumot, annyira nagy hatással volt rá ismét, hogy acryl festékkel vásznon újraképzelte az eredeti borítót. Szerintünk igazi művészeti alkotás született, és nagyon megérintett, hogy ilyen művésszel dolgozhattunk, mint Costin. Mint ajándék, a kiadás körüli kisebb csúszás okán, ez az újragonolt borító is szerepelni fog az újrakiadásban: a bakelitnél mint egy előlap/art print, a CD verzión pedig maga a digipak csomagolás lesz ez a mű. A belső borítókon, füzeteken, pedig a régi dizájn fog szerepelni.