A Body Void húspiacán mi vagyunk az áru

Negyedik albumának kiadására készül a Body Void. A San Franciscó-i doom/sludge/drone-trió friss kálváriája Atrocity Machine néven érkezik október 13-án a Prosthetic Recordstól. A banda a lemez munkálatai közben jócskán inspirálódott az angol Killing Joke munkásságából, és azt szerették volna, hogy az új anyaguk egyfajta

doomos cyberpunk-horror aláfestőzene legyen.

Hogy ez pontosan mit is takar, azt kicsit részletesebben is kifejtik a srácok:

Ezzel az albummal azt az abszurditást akartuk megtestesíteni, hogy egy olyan országban élünk, ahol a szörnyűségek annyira mindennaposak, hogy lényegében az életünk részei. Ha pedig ezeket megpróbáljuk különválasztani egymástól, annak is meg lesz a böjtje. A kapitalizmusból és fehér felsőbbrendűségből született, eltorzult, gépszerű rendszerek pedig a részeddé válnak. Beivódnak a bőrödbe és a csontjaidba, mígnem groteszk kényelemben és meghittségben élsz az általuk generált félelemmel és szorongással. Mindeközben pedig kénytelenek vagy biztosítani a fennmaradásukat.

Rideg, mi? A lemez első ízelítőjét, a közel hétperces, disszonáns, kakofón csörömpöldét, a Flesh Marketet pedig így írták körül:

Arról szól, ahogy a vállalati kapitalizmus megfoszt emberi valónktól és lefokoz minket egyszerű, rágós hússá.