41 évesen meghalt Alexi Laiho

Holtan találták otthonában Alexi Laihót, a tavaly feloszlott Children of Bodom énekes-gitárosát. A finn zenész mindössze 41 éves volt. Halálának pontos oka egyelőre ismeretlen, de a hivatalos facebook-oldalán megjelent közlemény szerint az utóbbi években súlyos egészségügyi gondokkal küzdött.

Laiho az ezredforduló környékének egyik legnagyobb hatású metálgitárosa volt, aki az egyedi stílusával, amiben heavy / power / death metalos és neoklasszikus elemek keveredtek, rengeteg fiatal zenészt inspirált. 1993-ban, 14 évesen alapította meg az Inearthed nevű zenekarát, ami 1997-ben változtatta meg a nevét Children of Bodomra. Ezután összesen tíz nagylemezt adtak ki (az utolsót 2019 elején), és Magyarországon is sokat koncerteztek (utoljára 2016-ban), mielőtt 2019 végén belső nézeteltérések miatt feloszlottak.

Alexi tavaly Bodom After Midnight néven indított új bandát, ami ősszel három koncertet adott Finnországban (csak klasszikus Children-dalokból álló műsorral). 2020 végén felvettek három új számot és az egyikhez egy videoklipet, de ezek már csak a frontember halála után fognak megjelnni a Nuclear Blastnél.

Emlékezésképpen legyen itt a Children of Bodom legnépszerűbb dalaiból kettő (bár igazából az első 5 lemezről bármelyik jöhetne, mert egyformán parádés mind):