11 év után új dallal tért vissza a Rose Funeral

Ismét egy, a mostani generációnak már nem sokat mondó zenekar döntött a visszatérés mellett: ők az ohiói Rose Funeral. A deathcore-banda a kétezres évek közepén alakult meg és még épp belecsúszott a MySpace-érába, mielőtt kérészéletű pályafutásuk hat év után, 2011-ben véget ért. Ez idő alatt kiadtak három nagylemezt, valamint két demót, amikkel igen nagy hatást tudtak gyakorolni az utánuk érkező pályatársakra.

Most pedig 11 évnyi hallgatás után egy új számmal tértek vissza, ami már a negyedik album első előfutára. A lemezről egyelőre semmit se tudni, de talán egy ekkora léptékű kihagyás után nem is kell feltétlen siettetni a dolgokat. Annyi biztos, hogy a második lemezt, a 2009-es The Resting Sonatát feléneklő Timmy Russel ragadott újra mikrofont. Ezt azért fogalmaztam meg ilyen kacifántosan, mert a bandában tucatnyi(!) zenész fordult meg rövid karrierjük ellenére, és mindhárom lemezt más énekelte fel. Az utolsót, a nagy sikerű Gates of Punishmentet például az a Ryan Gardner, aki eredetileg dobosként ült be a bandába, és most is ezen a poszton tér vissza. Kettejükön kívül még itt van Kevin Snook gitáros, aki 2010-ben szállt be és szintén játszott az utolsó albumon.

Mutatjuk is a visszatérő dal, a Father Death dalszöveges videóját, lehet nosztalgiázni, könnyeket törölgetni, fejet rázni, vagy éppenséggel felfedezni a legújabb kedvenc bandád.