When Darkness Prevails: debütál a Lightchaser új kislemeze

2019 december végén rukkolt elő legutóbbi, The Long Way Down című kislemezével az esztergomi Lightchaser, ami egy trilógia első része volt. A folytatásról az esztergomi metalos hardcore-banda már két előzetes dalt megmutatott idén (a másodikban a The Southern Oracle-ből Kókai Barni volt a vendég), ma pedig nálunk debütál a teljes When Darkness Prevails EP. A felvételek a Blind Pig Studiosban, illetve a dobsávok a Grenma Studióban készültek, az utómunkáért Kiss József (Area 51 stúdió / Nova Prospect) felelt, a borítót pedig – ahogy az előzőt is – Ködös Balázs készítette.

Borhi Dani frontember részletesen mesélt a kislemez munkálatairól:

Úgy érzem, egyre jobban összeér a banda, pedig már 2 évvel ezelőtt is azt mondtam volna, hogy most nagyon jó a kémia, de szerintem az új dalokkal megint tudtunk egyet előrelépni, még ha muszáj is volt megint belecsempésznünk egy rockslágert a 4 dal közé.

A felvételek simán zajlottak, volt már sokkal szenvedősebb stúdiózásunk is, Barni is profi munkát végzett a vendégszerepléssel, ő már régen a célkeresztünkben volt vendégénekre, most végre össze is hoztuk. Mindenki tudta, mi a dolga, de ebben közrejátszott az is, hogy tudatosan ezt az évet a felvételeknek szerettük volna dedikálni, nem foglalkoztunk igazán koncertekkel, kettő azért így is becsúszott idénre is, amiknek nagyon örülünk.

A dalszövegekről:

A dalok ugyanazt a gondolatmenetet fűzik tovább, mint az előző fejezet: egy szubjektív véleményformálás arról, hogy a kapitalizmus, a globalizmus, illetve a populizmus mennyire gyarlóvá és gyengévé tette az embereket. Nincsen tartalom vagy magasztos cél, amiért megéri küzdeni, és már a pozitív példa is egyre kevesebb az emberek elött a világban, ami jobbá tehetné, motiválhatná őket.

A szövegvilágban sok utalás van az előző dalainkra, illetve az azokban boncolgatott témákra. Ha valaki nem csak hallgatja a dalainkat, hanem néha a szövegbe is beleolvas, felfedezheti ezeket a kis utalásokat. De vannak konkrét dalpárok is, mint pl. a Low / High, amikben a rock and rollosabb oldalunkat mutatjuk meg a metal/hardcore punk helyett. Ez a két dal pl. olyan függőségekről szól más-más megvilágításban, amik a modern társadalomban jellemzőek. Sokunk küzd valamivel: legyen az alkohol, tudatmódosítók, szex, pénz vagy mások szemében sikeresnek akarnak annyira tűnni, hogy elveszítik önmagukat.

A további tervekről:

Az biztos, hogy 2022 tavaszán megyünk pár helyre itthon, megpróbálunk az országban minél több régióba eljutni a szokásos helyek mellett, illetve dolgozunk a következő epizódon, ami a The Hardest Part címre lesz keresztelve, ha addig meg nem gondoljuk magunkat.

A zenekar legközelebb november 25-én lesz látható az új Dürer Kertben, a The Southern Oracle vendégeként, és így a buli már dupla lemezbemutatónak is mondható.

A When Darkness Prevails már YouTube-on, Bandcampen és Spotify-on is hallgatható.

Fotó: Goldsmith Studio