Szemét suttyók vagyunk, de a rock & roll utolsó reményei – Godgiven-klippremier

Nem mostanában volt, hogy utoljára életjelet adott magáról a Godgiven zenekar, most viszont rögtön egy új klipes számmal és egy lemezbejelentéssel is támad a fővárosi metalbanda. A The Business Show videóját itt a NuSkullon lehet előszor csekkolni, holnaptól pedig a szokásos stream platformokon is elérhető a dal.

Amikor 2018 legvégén megjelent a legutóbbi videójuk, a srácok még 2019-re ígérték az első nagylemezüket, aztán persze elhúzódott a munka, mostanra viszont már látszik a célegyenes. A Not That Godly című album nyár elején érkezik, és a zenekar röviden ezt mondja róla:

Egy nyers megszólalású, kompromisszummentes anyag várható, az eddigi hardcore/punk metalos darálások helyett sokkal inkább a groove-ok felé tolva a hangsúlyt. De hogy pontosan mi ez, azt majd megfejtik a szakértők, mi csak annyit tudunk, hogy elég tökös egy valami!

A tökösség a szövegvilágot is áthatja, ami az új klipre is érvényes:

Szövegek terén sem lesz semmi finomkodás. A borzasztóan magasröptű üzeneteket meghagyjuk másoknak, az album mondanivalója ennél sokkal kényelmetlenebb. Nem szentírás, csak a vadember görbe tükre, ami a legfájóbb részeket emeli ki.

Például itt ez a mostani téma: ma már minden arról szól, hogy a rock’n’roll halott és élvezi, de csak azért is erőszakolják, fejik, amíg a maradék méltósága is odalesz. Öngyilkosság lévén nem igazán van pozitív csattanó, de hát nem is lehet minden tökéletes… Mi sem próbálunk annak tűnni, főleg hogy vizet prédikálunk, miközben mégiscsak egy rock’n’roll banda vagyunk.

Ami pedig magát a videót illeti:

A sztori magáért beszél. A film készítése során egyetlen hangszernek sem esett bántódása. Legalábbis nem nagyobb, mint ami már volt. A klip főszereplője Alex Gábor barátunk, a kivitelezés pedig újfent Szekeres Dávid exdobosunk (Jigokü, Catasstrophy Prod.) áldozatos munkájának a gyümölcse. Dávidnak amúgy már a töke tele van velünk, meg miattunk az egész klipezéssel, de azért csak ajánlani tudjuk mindenkinek forgatásra, vágásra, csak hogy továbbra se legyen nyugta…

A lemez hangmérnöke és producere ezúttal is Tóth Gábor (Ghostship Recordings) volt, az énekfelvétel producere pedig Csongor Bálint (Subscribe, Useme). Az album nyári megjelenéséig még több előzetes dal is várható, további infók hamarosan.