Ki az, aki a legnagyobbat harapja ki a disznó szívéből? – Estenden-klippremier

Friss klipes dallal jelentkezik a nyíregyházi Estenden zenekar. Az Olyan, mint eddig volt a csapat első friss dala a másfél éve megjelent, Boru című EP óta, és az elődeihez hasonlóan nagyjából ugyanazt a magyar nyelven kesergő, enyhén metalos hatású hardcore-t hozza, amit korábban a Petofi és az Anchorless Bodies fejlesztett tökélyre (nem véletlen, hogy utóbbinak az énekese, Pap Marci featelt is az Estenden egyik korábbi számában).

Az új számról a tudnivalókat a zenekar így összegzi:

A dalt 1 éve írtuk nagyjából, játszottuk is élőben már pár állomásunkon, például a 17. Hell Vill fesztiválon. A felvétel az MSKSound stúdióban készült Pál Mihály gondozásában. A klip megalkotása és felvétele Petrikovics Richárd munkája, az utómunkálatokat és az egész létrejöttét a Kölcsey televízió tette lehetővé, ők ajánlották fel egy klip lehetőségét a 2020-as Öröm a zene különdíjaként.

A dal az állandó félelemre, szorongásra épít. Mikor egyre többet adok magamból, pedig már nincs több, amit adni lehet, mikor beszélnék, de nem hallgatnak meg, mikor a semmiből is elvesznek, mikor minden olyan, mint eddig volt. A klipben próbáltunk fókuszálni az állandóan ismétlődő hétköznapokra, amikor azt hisszük, hogy van kontroll a saját életünk felett. De ha nem mi irányítjuk a gondolkodásunkat, hanem külső dolgok kialvatlan zombikká tesznek minket, még egy normális vacsora is arról szól, ki a legmocskosabb, ki az, aki a legnagyobbat harapja ki a disznó szívéből.

A banda hamarosan bejelenti a tavaszi koncertdátumait, az pedig már most biztos, hogy fellépnek majd a 2023-as Hell Villen is, aminek a csornai Thermal Camping ad otthont augusztus 10. és 13. között.