Identitásválság a pandémia idején – Last Chancery-klippremier

Első klipjét mutatja be ma a NuSkullon a várpalotai Last Chancery. A 2019-ben alakult zenekart leginkább a kétezres évek elejének metalcore-ja inspirálta, az első lemezük pedig 2021 elején jelent meg Looming címmel. A most debütáló klip viszont már nem ehhez az anyaghoz, hanem egy friss dalhoz készült, melynek címe Decaying Identity. A szám felvételeit Drótos Gábor (Gutted) rögzítette, majd Pencs Tamás (Absent Distance, Glasskey stb.) keverte és maszterelte, a videót pedig Tóth Máté (SignalitFilm) forgatta. A dal az előfutára egy készülő EP-nek, ami 2023 elején fog megjelenni 4-5 tétellel.

A zenekar énekese, Molnár Martin mesél az új számról és a klipről:

A dal maga a pandémia közepén született meg, a dalszöveget inspirálta is ez a rohadék vírus. Egyrészt arra akartunk rávilágítani, hogy a vírus miatti bezártság, a koncertek illetve bármilyen események hosszútávú hiánya mennyire meg tudja viselni az embereket, akiknek ez volt az egyetlen kikapcsolódási lehetőségük, sok esetben identitásválságba kerülve ezzel. Ugyanakkor kicsit az okoskodó vírustagadóknak is odaszóltunk a szövegben, ezt mindenki értelmezze úgy ahogy szeretné.

Amint összeállt a dal a szöveggel, rögtön tudtuk, hogy erre szeretnénk az első teljes értékű videoklipünket készíteni. Ahogy elkészült a dal felvétele, rögtön megkerestük Tóth Máté (SignalitFilm) barátomat, mindenképp vele szerettük volna felvenni. A sztorit közösen találtuk ki, helyszíneknek pedig a zirci MHSZ-t használtuk a beltéri részekhez (ez mellékesen több helyi zenekar próbaterme is), a kültéri jelenetekhez pedig a salföldi kolostorromokhoz mentünk ki, szerintem gyönyörű felvételek születtek itt. És innen is köszönjük a statisztáknak a megjelenést, a szemfülesek észrevehetnek egy alkalmankénti NuSkull-szerkesztőt is.

A Last Chancery következő koncertje október 1-jén lesz Zircen az MHSZ-ben (Művelődési Ház), fellép még a Dirty Dawn, a CYD és a HangmanJack