Hanyagul elegáns metalcore – Heedless Elegance-kislemezpremier

heedlesselegance

Újabb frissen induló zenekar debütál a NuSkull hasábjain: a budapesti Heedless Elegance két évvel ezelőtt alakult, metalcore-t játszik, és ma este nálunk mutatja be Into Nothing című első kislemezét. Az anyagot a csapat trió felállásban (Forgó Zsolt – gitár, Konter Samu – ének, Iharosi Tamás – gitár+basszus) rögzítette a TrashHill Stúdióban Szűcs Szabolcsnál, aki a keverésért és maszterért is felelt, míg a borító Ágói Ariella (Artwork by Ariella) munkája. Az Alone című dalhoz egy videó is készült, ez Kratochwill Ferenc nevéhez fűződik.

A srácok így foglalják össze a banda eddigi életútját:

Nagyjából két éve pattant ki a koncepció valamelyikünk fejéből egy fesztiválon és még ott, a kempingben haldokolva megfejtettük. Heedlessestül, stílusostul, öltönyöstül, kettősségestül, fekete-fehérestül, mindenestül. Azóta dolgozunk az ügyön. Bár voltak kisebb-nagyobb lassulások, lényegében nem történt megállás, így most tartunk ott, hogy a 3 számot tartalmazó EP megjelenése után nem sokkal egy nagylemezt is be tudunk mutatni, aminek a munkálataival rövidesen elkészülünk. Érdekesség, hogy nálunk a dalszerzés megfordult. Az esetek többségében a frontemberünk, Samu írja a zenei témákat, a gitáros Zsolt pedig a szövegek alapjait, amiket aztán közösen gyúrunk ki.

Óriási szerencsénk van, mert végig zseniális arcok voltak segítségünkre, úgyhogy innen is szeretnénk köszönetet mondani (a teljesség igénye nélkül): Szűcs Szabinak, Csobánczi Péternek, Ágói Ariellának, Kurtács Andrásnak, Makai Lacinak, Takács Norbertnek, Bakos Reginának, Pető Fruzsinának, Kratochwill Ferencnek, Gazda Márknak és persze magunknak, hogy nem engedtük el, amikor égett a ház. Imádjuk csinálni a stúdiózástól a Barhole-ban lévő elájulásig az egészet.

A banda hamarosan élőben is bemutatkozik, és mint arról fentebb már szó volt, időközben már javában készül a csapat első nagylemeze, amelyen dobosként Makai László (Apey & the Pea) is közreműködik.

Addig is itt az Into Nothing EP három dala, az említett klippel kezdve: